ΚΝΕ Σερρών: «Βγαίνουν νύχτα γιατί ντρέπονται για τις ιδέες και τις πράξεις τους»

Σε γραπτή καταγγελία προχώρησε η ΚΝΕ Σερρών με αφορμή τη βεβήλωση της τοιχογραφίας που είχε δημιουργήσει η Τ.Ο. Σερρών για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών του 1944 στην Τ.Κ. Λευκώνα. «Βγαίνουν νύχτα γιατί ντρέπονται για τις ιδέες και τις πράξεις τους» σημειώνει η ΚΝΕ Σερρών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΝΕ Σερρών

«Πριν λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε για την βεβήλωση της τοιχογραφίας που είχε δημιουργήσει η Τ.Ο. Σερρών της ΚΝΕ για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών του 1944.

Κάποιοι “γνωστοί άγνωστοι” βγήκαν νύχτα – για να μην τους βλέπει ο κόσμος – και λέρωσαν τον τοίχο με τον “στόχο”, το γνωστό (κέλτικο και όχι αρχαιοελληνικό…) σύμβολο της “άριας φυλής”… Έτσι είναι.

Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σωθεί κόσμος από πυρκαγιές, αγωνίζονται για να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι 10 ώρες τη μέρα, λες και είμαστε σκλάβοι του 21ου αιώνα, διεκδικούν προστασία της Υγείας για όλο το λαό, επιστημονική ενημέρωση, ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια για να συνεχίσει η νέα γενιά τη μορφωτική της διαδικασία, αξιοπρεπές εισόδημα για όλο το λαό.

Αυτό είναι το ήθος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Κάποιοι άλλοι, πάλι, δεν βγάζουν άχνα για τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας της πατρίδας μας, βρίζουν τους πρόσφυγες αλλά δεν αντιμιλάνε ποτέ μπροστά στα αφεντικά τους, έχουν για είδωλα προέδρους ΠΑΕ που ζούνε στη χλιδή και “παλικάρια” που τώρα βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα τις φυλακής (όχι επειδή τους “πολεμάει το σύστημα”, αλλά επειδή έχουν σκοτώσει άνθρωπο).

Κάποιοι τραγουδάνε τον στίχο “της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” και δουλεύουν και αγωνίζονται για έναν πιο όμορφο κόσμο, και κάποιοι τον ακούν και αναπολούν Παπαδόπουλους…

Η απάντησή μας θα είναι σύντομη, καθαρή και περιεκτική: την Παρασκευή 10/9 στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας, θα διεξαχθεί η μεγάλη γιορτή, το 47ο Φεστιβάλ “ΚΝΕ – Οδηγητή” με σύνθημα: “Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό”! Καλούμε κάθε τίμιο και προοδευτικό άνθρωπο να στείλει, και με την συμμετοχή του στη μεγάλη αυτή αγωνιστική συνάντηση, το μήνυμά του!»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •