Κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου στην Ηράκλεια- Παραμένουν στις επηρεαζόμενες περιοχές οι Δήμοι Αμφίπολης & Ηράκλειας


Ο νομός Σερρών βρέθηκε πέρυσι στο επίκεντρο, εξαιτίας των κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου και φέτος η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ πιο ήπια.

Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου, εμφανίσθηκε στο νομό Σερρών, μόλις πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την εβδομαδιαία αναφορά του που εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε κρούσμα του ιού στο Δήμο Ηράκλειας.

Να σημειωθεί πως από την αρχή της περιόδου 2021, μέχρι τις 07/09/2021 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί σαράντα (40) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τριάντα (30) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα (10) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ). Έχουν καταγραφεί τρεις (3) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 69 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 73 έτη), με υποκείμενα νοσήματα.

Παραμένουν στις επηρεαζόμενες περιοχές οι Δήμοι Αμφίπολης & Ηράκλειας

Η «Ομάδα Εργασίας (ΟΕ) για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές» του Υπουργείου Υγείας, μετά από ηλεκτρονική σύσκεψη στις 10/09/2021, λαμβάνοντας υπόψη:
‐ τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) έως τις 10/09/2021, και
‐ τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των εκτιμώμενων περιοχών έκθεσης, σύμφωνα με την διερεύνηση των δηλωθέντων κρουσμάτων, αποφάσισε ότι οι επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές για την περίοδο μετάδοσης 2021, μέχρι τις 10/09/2021, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:
• τον Δήμο Αμφίπολης,
• τον Δήμο Ηράκλειας.

Κοινοποίηση