«Μικρός Einstein»: Ένας πολυχώρος εκπαίδευσης και ειδικών θεραπειών


Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και ειδικών θεραπειών «Μικρός Einstein» προσφέρει υπηρεσίες:
-Ειδική διαπαιδαγώγηση
-Λογοθεραπεία
-Εργοθεραπεία
-Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων
-Messy and Sensory play
-Θεατρικό εργαστήρι

Διεπιστημονική ομάδα:
Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου απαρτίζεται από θεραπευτές που έχουν πολυετή εμπειρία στην αξιολόγηση και εξατομίκευση θεραπευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα παρέμβασης σχεδιάζονται με γνώμονα τις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις, σεβόμενοι πάντα την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και τις ανάγκες της οικογένειας. Η διεπιστημονική ομάδα εποπτεύεται από εγκεκριμένη παιδοψυχίατρο του χώρου. Η συμβουλευτική της καθοδήγηση, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιλογή των κατάλληλων θεραπευτικών μεθόδων προσανατολισμένη στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Στόχος είναι η ολιστική προσέγγιση τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειας για τη γενίκευση των δεξιοτήτων σε όλα τα πλαίσια (σπίτι- σχολείο- κοινωνία).

Αξιολόγηση θεραπευτικής πορείας:
Η αξιολόγηση θεραπευτικής πορείας πραγματοποιείται μεταξύ θεραπευτών και γονέων μία φορά το δίμηνο, με σκοπό την αξιολόγηση των στόχων , τον επαναπροσδιορισμό τους και την ανατροφοδότηση από το οικογενειακό πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό το κέντρο φροντίζει οι γονείς να έχουν μία πλήρη ενημέρωση των μεθόδων που ακολουθούνται. Μέσω της διαδικασίας αυτής, εμπλέκονται οι γονείς στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να γίνουν αρωγοί στην εξέλιξη του παιδιού τους.

Δημιουργικά & Εκπαιδευτικά εργαστήρια:
Το κέντρο θεραπειών λειτουργεί και ως πολυχώρος εκπαίδευσης στον οποίο υλοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια, όπως το θεατρικό εργαστήρι και το messy and sensory play. Μεταξύ άλλων διενεργούνται και εκδηλώσεις με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα από τους επιστήμονες του κέντρου.

Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και Ειδικών Θεραπειών «Μικρός Einstein» βρίσκεται επί της οδού Νικολάου Παρασκευά 46, στη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 6932806988.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης στο fb πατώντας ΕΔΩ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •