Η Subaru κερδίζει την κορυφαία βαθμολογία του Euro NCAP για 8η συνεχόμενη φορά

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Subaru Europe, η ευρωπαϊκή θυγατρική της Subaru Corporation, ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Outback (ευρωπαϊκών προδιαγραφών) πέτυχε τη μέγιστη συνολική βαθμολογία των πέντε αστεριών στις δοκιμές επιδόσεων ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων 2021. Το νέο Outback κατέγραψε εξαιρετικές βαθμολογίες και στις τέσσερις περιοχές αξιολόγησης (Ενήλικος επιβάτης, Ανήλικος επιβάτης, Ευάλωτοι χρήστες δρόμου, Υποβοήθηση Ασφάλειας) πολύ πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο και με έναν αξιοσημείωτα υψηλό συνολικό μέσο όρο.

Το νέο Outback πέτυχε το υψηλότερο μέχρι σήμερα σκορ στην κατηγορία που έχει πετύχει ποτέ αυτοκίνητο Subaru τόσο στην Υποβοήθηση Ασφάλειας όσο και στους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, που αντιστοιχεί στην υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα δοκιμή. Επιπλέον κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία στην προστασία Ανήλικων Επιβατών στην Κατηγορία Μεγάλων Οικογενειακών Αυτοκινήτων, πάντα σύμφωνα με τα τελευταία ισχύοντα πρωτόκολλα δοκιμών.

Αυτά τα αποτελέσματα αντανακλούν τη φήμη της Subaru για την κατασκευή οχημάτων σχεδιασμένων να παρέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Το νέο Outback είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά της τεχνολογίας Υποβοήθησης Οδηγού EyeSight, το σύστημα πρόληψης σύγκρουσης της Subaru με τη στερεοσκοπική κάμερα, με διευρυμένο, σχεδόν διπλάσιο εύρος προβολής γωνίας. Το νέο λογισμικό αναγνώρισης της εικόνας διαθέτει πλέον 11 standard λειτουργίες ασφάλειας: Εξελιγμένο Adaptive Cruise Control με λειτουργία Lane Centering, Emergency Lane Keep Assist, Αναγνώριση Σήμανσης Ορίων Ταχύτητας με Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning με δόνηση τιμονιού, Lane Departure Prevention (που αναγνωρίζει επίσης ως διαχωριστική γραμμή το γρασίδι και την άκρη του δρόμου) και σύστημα Πέδησης προ-Σύγκρουσης με διευρυμένη υποστήριξη για αποφυγή σύγκρουσης σε διασταυρώσεις.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Outback περιλαμβάνει Αυτόματο Φρενάρισμα Οπισθοπορείας (RAΒ), Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος (SRVD), Υπενθύμιση Πίσω Καθισμάτων και Πολλαπλές Κάμερες: Εμπρός / Πίσω / Πλάι, που περιορίζουν τα τυφλά σημεία για ασφαλέστερη οδήγηση.

Το Outback διαθέτει επίσης και το Σύστημα DMS (Subaru’s Driver Monitoring System), την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Subaru, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν νιώθει κουρασμένος, νυσταγμένος ή κάτι τον αποσπά κατά την οδήγηση.

Το νέο Outback έχει κατασκευαστεί πάνω στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Subaru (SGP). Τα υλικά των πλαισίων υψηλής αντοχής από ατσάλι αυξήθηκαν ποσοτικά ενώ το βάρος του σώματος μειώθηκε και βελτιώθηκε η προστασία σε μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις κατά + 40%, προσφέροντας καλύτερη απόδοση απορρόφησης της ενέργειας και μεταφοράς του φορτίου κρούσης. Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί σημαντικά με ένα νέο δομικό πλαίσιο (πλήρη δομή εσωτερικού πλαισίου) και μια προσθήκη δοκών και υποπλαισίων, ενισχύοντας περαιτέρω τις νέες κορυφαίου επιπέδου επιδόσεις ασφαλείας του Outback στις συγκρούσεις.

Κοινοποίηση