Βισαλτία: Στους αγιασμούς των σχολείων ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι


Στην τελετή αγιασμού των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βισαλτίας παραβρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μασλαρινός και Αντιδήμαρχοι.

Στον αγιασμό των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νιγρίτας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αργύρης Χατζημάρκος και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Πασχαλίδης. Στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σιτοχωρίου όπου επίσης παραβρέθηκε ο κύριος Μασλαρινός συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Στον αγιασμό των σχολικών μονάδων της Μαυροθάλασσας, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Διοικητικών Γιάννης Αδαμούδης και Αγροτικής Ανάπτυξης Θωμάς Μπιμπλιάς και του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου ο κ. Αδαμούδης.

Ο Δήμαρχος και όλοι οι αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με πρόοδο, με υγεία πάνω απ’ όλα και με σεβασμό στα όσα ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Επιπλέον τόνισαν πως ως προτεραιότητα, η δημοτική αρχή, θέτει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Βισαλτίας.

Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός ανέφερε τα εξής:
«Είναι πάντα ευχάριστο για μένα να απευθύνω χαιρετισμό την πρώτη μέρα του σχολείου.
Φέτος, για δεύτερη φορά είναι άλλη μια ιδιαίτερη χρονιά για την εκπαίδευση, εξαιτίας της πανδημίας. Μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι για αυτό το νέο σχολικό έτος, που ξεκινάει επίσημα με τον αγιασμό σε όλη την χώρα. Φυσικά, θα συναντήσουμε δυσκολίες, φυσικά, θα υπάρξουν προβλήματα, για αυτό κι εμείς, η δημοτική αρχή και όλο το δημοτικό συμβούλιο, διαθέτουμε τον εαυτό μας, από την θέση που κατέχει ο καθένας, για να τα διαχειριστούμε και να τα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με όλη την σχολική κοινότητα δίνοντας την καλύτερη λύση. Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, Όλοι μαζί ας βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των σπουδών και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών.
Ας ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, τις συμβουλές των εκπαιδευτικών κι ας προσέχουμε ώστε να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μέσω κατάλληλων υγειονομικών μέτρων. Να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους μας, τους συναδέλφους μας, τους συνανθρώπους μας. Το σχολείο είναι το μέρος όπου μαθαίνουμε να ζούμε με τους άλλους. Εκμεταλλευτείτε αυτή την μικρή ανοιχτή κοινωνία των γνωριμιών, της γνώσης και των ανακαλύψεων. Καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες για όλους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •