Υγειονομική κάλυψη στο «Serres ultra trail 86km» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Φωτογραφία από anexartitos.gr

Δυναμική θα είναι η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον αγώνα βουνού «Serres ultra trail 86km» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον στους λάτρεις των ορεινών διαδρομών.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από τα Περιφερειακά Τμήματα Σερρών, Θεσσαλονίκης, και Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού -πλήρως εξοπλισμένα με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν- θα παρέχουν υγειονομική κάλυψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της διαδρομής των 86 χιλιομέτρων, έτοιμα να επέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και δυναμική παρουσία των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στους πολυάριθμους σταθμούς ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής (Καταφύγιο, Λαϊλάς κ.α.), όπου θα προμηθεύουν τους αθλητές με τρόφιμα, νερά, ισοτονικά ποτά κ.α.

Η διαδρομή του «Serres ultra trail 86km»

Ο αγώνας ξεκινάει στις 6:00 π.μ. το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και έχει όριο αποκλεισμού τις 19 ώρες. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τις κεντρικές πλατείες 4 ορεινών χωριών, Ελαιώνας στα 16,5χλμ, Χρυσοπηγή στο 24ο χλμ, Ορεινή στο 32ο χλμ, Ραχωβίτσα στο 65ο χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλια και την πίστα, θα περάσουν από το Μπαλτά Τσαΐρ (πλατεία των βλάχων, από τον ιστορικό βράχο της Κατιγκος, την Βυζαντινή Μονή του Τίμιου Προδρόμου στο 70ο χλμ, που χτίστηκε το 1270μ.χ αλλά και την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου 85ο χλμ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •