Κινητά συνεργεία για τους εμβολιασμούς σε απομακρυσμένα χωριά των Σερρών την Πέμπτη


Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 μήνες και έχουν εμβολιαστεί, με το επιχειρησιακό σκέλος, περισσότερα από 10.000 άτομα και το Υπουργείο Υγείας επικεντρώνεται κυρίως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Την επόμενη εβδομάδα η επιχείρηση βάζει στο επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και έτσι κινητά συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και μια Κινητή Μονάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», θα επισκεφτούν συγκεκριμένα χωριά.

Την Τρίτη 12/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης, Τετάρτη 13/10 θα είναι στη Δράμα και στην Πέλλα και Πέμπτη 14/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.
Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ώρες που είναι ανά χωριό, το οποίο θα ανακοινωθεί και στην πορεία.

Νεότερη ενημέρωση:

Που και ποιες ώρες θα γίνουν οι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί σε χωριά της Π.Ε. Σερρών- Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στις Σέρρες

Εντωμεταξύ, υψηλή θετικότητα στα εργαστηριακά αλλά και στα αυτοδιαγνωστικά, δηλαδή στα self-test παρατηρείται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, όπως είναι η Πιερία, η Δράμα, η Κοζάνη, η Καβάλα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά την επισκόπηση του επιδημιολογικού χάρτη, που κάνουν οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής κάθε εβδομάδα, σημειώθηκε μια αύξηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που συνοδεύεται και από αύξηση των νοσηλειών σε περιοχές όπως είναι η Καστοριά, η Πιερία, η Καρδίτσα και οι Σέρρες.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •