Νίκη για τη Hyundai στο Rally de España

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε την τρίτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA 2021 (WRC) με ένα εξαιρετικό διπλό βάθρο στο Rally de España.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe απόλαυσαν ένα σχεδόν τέλειο Σαββατοκύριακο κατακτώντας τη δεύτερη νίκη τους στη σεζόν, ενώ παράλληλα οι Dani Sordo και Cándido Carrera κατέκτησαν την τρίτη θέση – το πρώτο τους βάθρο ως πλήρωμα και το δεύτερο του Sordo στη χρονιά.

Η Hyundai Motorsport κέρδισε 14 ειδικές διαδρομές από τις συνολικά 17 του αγώνα, εκ των οποίων δέκα νίκες ήταν του Neuville και τέσσερεις του Sordo που βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα. Το ισπανικό δίδυμο είχε μια συναρπαστική μάχη για την τρίτη θέση με τον Sébastien Ogier για μεγάλο μέρος του αγώνα και τελικά αναδείχθηκαν νικητές.
Οι Neuville και Wydaeghe μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το θριαμβευτικό Σαββατοκύριακο με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο ακριβώς πίσω από το Ισπανικό πλήρωμα της ομάδας τους που πήρε τη νίκη στην Power Stage.

Η νίκη στην Ισπανία αποτελεί την 15η νίκη του Neuville με τα χρώματα της Hyundai Motorsport και την 20η συνολικά της ομάδας στο WRC. Για τον Sordo αντίστοιχα, αποτελεί το 14ο βάθρο του με την ομάδα και το 50ο βάθρο της καριέρας του.

Το σύνολο των βαθμών που εξασφάλισαν τα πληρώματα της Hyundai Motorsport το Σαββατοκύριακο σημαίνει ότι ο τίτλος των κατασκευαστών θα κριθεί στον τελικό αγώνα της σεζόν, το Rally Monza, τον επόμενο μήνα.

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville | Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)
• Η δεύτερη νίκη του 2021 για το βελγικό πλήρωμα και η 15η συνολικά του Neuville με την ομάδα
• Το πλήρωμα σφράγισε τη νίκη του στον αγώνα μετά από μια σημαντική αλλαγή στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου

Ο Neuville δήλωσε : «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με πολλές προκλήσεις. Αγωνιστήκαμε απίστευτα σκληρά σε όλες τις ειδικές διαδρομές, πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους. Είχαμε μια καλή, καθαρή πορεία μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, είχαμε πολύ άγχος πριν από την Power Stage με πρόβλημα στην εκκίνηση του κινητήρα. Αυτή ήταν η μόνη απογοητευτική πτυχή ενός κατά τα άλλα εξαιρετικού αγώνα. Ευχαριστώ τον Martijn για την πολύ καλή συνεργασία και τη δεύτερη κοινή μας νίκη, καθώς και τους Dani και Cándido για τη εξαιρετική τους απόδοση και τη θέση τους στο βάθρο.
Σημειώσεις πληρώματος: Dani Sordo | Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
• Το πρώτο βάθρο για το νέο πλήρωμα, το δεύτερο του Sordo για το 2021 και το 50ο βάθρο της καριέρας του
• Έδωσαν μια συναρπαστική μάχη για την τρίτη θέση με τον Sébastien Ogier και τελικά αναδείχθηκαν νικητές

Ο Sordo δήλωσε: «Ειλικρινά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος είμαι, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τον Cándido, καθώς είναι το πρώτο κοινό μας βάθρο. Δούλεψε πολύ σκληρά για να μας φέρει σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, πιέσαμε πολύ σε κάθε ειδική διαδρομή. Ευχαριστώ όλη την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας ενθουσίασαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε ένα τόσο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο που μας επέτρεψε να πολεμήσουμε και που με στηρίζει πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος.”

Ο Team Principal Andrea Adamo δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα μου γιατί αγωνιστήκαμε για άλλη μια φορά μέχρι το τέλος. Ήταν ένα σκληρό ράλι αλλά πετύχαμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτόν τον αγώνα. Οι Thierry και Martijn ήταν καταπληκτικοί από την αρχή μέχρι το τέλος και άξιζαν απόλυτα αυτή τη νίκη. Οι Dani και Cándido έχουν επίσης καταφέρει κάτι ξεχωριστό. Πίεσαν σκληρά για να κατακτήσουν την τρίτη θέση και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Πλήρης επίθεση. Καταφέραμε να επεκτείνουμε τη μάχη του πρωταθλήματος μέχρι το φινάλε της σεζόν στην Monza, κάτι που δίνει τουλάχιστον στους οπαδούς μας κάτι να περιμένουν – παλεύουμε μέχρι το τέλος».

Ο 12ος και τελευταίος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2021 (WRC) θα πραγματοποιηθεί στο Rally Monza από 19-21 Νοεμβρίου.
Η Hyundai Motorsport είχε κατακτήσει διπλό βάθρο στον ιταλικό γύρο το 2020 με τους Ott Tänak και Dani Sordo στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κοινοποίηση