Με μεγάλη επιτυχία το 12ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Καρυδοχώρι Σιντικής (Φωτογραφίες)


Από μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 12ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων, που φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου «Ο Άγιος Αθανάσιος κατάφερε να το διοργανώσει με την αρωγή και αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Σιντικής και της «ΑΠΟΔΡΑΣΙ» και λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Ένα Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδοχωρίου «Ο Άγιος Αθανάσιος» Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Το Φεστιβάλ αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας και τα προϊόντα που παράγουμε. Ένας τόπος παρθένος, ο οποίος διατηρεί ανεξίτηλα το παραδοσιακό του στοιχείο, αυτό το οποίο και τον κάνει να ξεχωρίζει, κερδίζοντας τον κάθε επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί εδώ».

Τον Δήμο Σιντικής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνα Παναγιώτης Σαββίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του σημείωσε: «Ο Δήμος Σιντικής και η ΑΠΟΔΡΑΣΙ στήριξαν εμπράκτως το Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων. Θέλω να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδοχωρίου, τους παραγωγούς που συμμετείχαν, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες που προβάλλουν τα προϊόντα του Καρυδοχωρίου και των όμορων ορεινών χωριών, αλλά και τις ίδιες τις περιοχές».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 20 παραγωγοί από Καρυδοχώρι, Αχλαδοχώρι, Καπνόφυτο και Φαιά Πέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους, όπως μήλα, ρόδια, καρύδια, μέλι, κρασιά και τσίπουρα, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, ξηρούς καρπούς, ρίγανη, τσάι του βουνού και άλλα πολλά, δήλωσε ο Πρόεδρος Αχλαδοχωρίου Βασίλης Τσαβλίδης, σημειώνοντας παράλληλα: «Το Καρυδοχώρι μπορεί να έχει μόνο 35 περίπου κατοίκους, ωστόσο το Φεστιβάλ αποδεικνύει περίτρανα πόσο ζωντανό είναι το χωριό και πόσοι ενεργοί και δραστήριοι είναι οι κάτοικοί του».

Στο Φεστιβάλ παρόντες ήταν επίσης οι Βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Κοινοποίηση