Λ. Αβραμάκης: «Δυστυχώς οι Σερραίοι αγρότες δεν έχουν ‘μπάρμπα στη …Φθιώτιδα’ και αναμένουν ακόμα αποζημιώσεις»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τον δημόσιο διαγκωνισμό – εξευτελισμό των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, για το ποιου οι ενέργειες ήταν αυτές που επέτρεψαν την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας (όπου εκλέγονται και οι δύο Βουλευτές) για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, διά των Υπουργών της, επιμένει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, σε ότι αφορά τις πελατειακές σχέσεις και την επίλυση προβλημάτων «κατόπιν προσωπικών ενεργειών» του εκάστοτε κυβερνητικού – πολιτικού παράγοντα. Η προκλητική μάλιστα κάλυψη από τα ΜΜΕ, επιτρέπει τον δημόσιο εξευτελισμό των Υπουργών της ΝΔ για το ποιος τελικά έκανε τις προσωπικές ενέργειες για να λάβουν εν προκειμένω οι αγρότες της Φθιώτιδας αποζημιώσεις. Οι δύο Υπουργοί αλληκατηγορούνται δημόσια για να καρπωθούν πολιτικά την αποζημίωση των αγροτών της Φθιώτιδας, αποκαλύπτοντας τελικά ότι αν «έχεις μπάρμπα στην … Φθιώτιδα» οι υποθέσεις σου θα τακτοποιηθούν. Εάν πάλι είσαι αγρότης των Σερρών και είδες τις φυσικές καταστροφές να εξαφανίζουν τον κόπο σου μπορείς να περιμένεις, να δέχεσαι διαβεβαιώσεις και η αποζημίωση για την απώλεια της περιουσίας σου να βρίσκεται στις καλένδες του μέλλοντος.
Είναι άλλωστε σαφές, ότι για τις ψήφους των Σερραίων αγροτών δεν κόπτεται η κυβέρνηση αφού λίγο πολύ θεωρεί τους Σερραίους δεδομένους και δεν ασχολείται πραγματικά για να επιλύσει τα πολλά προβλήματα του Νομού μας. Γνωρίζουμε άλλωστε καλά ως Σερραίοι, ότι υπάρχουν και εδώ «μπάρμπες» που ειδικεύονται στο «κατόπιν ενεργειών μου», άσχετα αν προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικοί στα αγροτικά ζητήματα όπως οι αντίστοιχοι «μπάρμπες» στη Φθιώτιδα.
Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των δύο Υπουργών, συνιστούν πρωτοφανές σκάνδαλο. Η χώρα οφείλει επιτέλους να ξεπεράσει τις πελατειακές σχέσεις και την εξάρτηση των πολιτών από πολιτικό προσωπικό. Το κράτος οφείλει να αναπτύξει κανόνες δικαίου, διαφάνειας και ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους και την πρόσβαση τους σε πολιτικά γραφεία και παράκεντρα εξουσίας».

Κοινοποίηση