Το SKODA ENYAQ iV βραβεύεται με το «Χρυσό Τιμόνι 2021»

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το SKODA ENYAQ iV κατέκτησε το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021», ως το καλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της χρονιάς. Αρχικά, οι αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Bild, τόσο της γερμανικής όσο και των άλλων εκδόσεών του σε όλη την Ευρώπη και της μεγάλης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, επέλεξαν με την ψήφο τους το ENYAQ iV στην τριάδα των φιναλίστ της κατηγορίας των ηλεκτρικών SUV. Στη συνέχεια, οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν στην πίστα του Lausitzring, 65 χιλιόμετρα βόρεια της Δρέσδης, για μία σειρά απαιτητικών δοκιμών. Η κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από οδηγούς αγώνων και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, κατέληξε ότι το ENYAQ iV διαθέτει το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία και είναι αυτό που αξίζει το βαρυσήμαντο έπαθλο.

Ο Thomas Schäfer, CEO της SKODA AUTO, δήλωσε: «Το ENYAQ iV είναι μόνο η αρχή για την είσοδο της SKODA στην ηλεκτροκίνηση, πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Το βραβείο αυτό δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο!»

Στην εφετινή, 45η έκδοση του έγκριτου θεσμού βραβείων αυτοκινήτου, αρχικά ψήφισαν οι αναγνώστες, οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους μοντέλα ανάμεσα σε 70 συνολικά που κυκλοφόρησαν στην αγορά μέσα στο 2021. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι διοργανωτές έκαναν διάκριση μεταξύ οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών αυτοκινήτων – για παράδειγμα, στις κατηγορίες των θερμικών SUV και των ηλεκτρικών SUV. Συνολικά βραβεύτηκαν αυτοκίνητα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες, με τα τρία μοντέλα που είχαν τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες σε κάθε κατηγορία, να προκρίνονται στους τελικούς. Στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV είχαν θέση υποψηφιότητα επτά μοντέλα.

Κριτήρια που έλαβε υπ’ όψιν της η επιτροπή των ειδικών ήταν η οδική συμπεριφορά, η ευρυχωρία, η συνολική ποιότητα, η ευκολία οδήγησης και η ορατότητα, με το ENYAQ iV, σύμφωνα με την ετυμηγορία της, να προσφέρει το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Αυτό είναι το έβδομο Χρυσό Τιμόνι για τη SKODA. Η ιστορία επιτυχίας ξεκίνησε το 1999 με την πρώτη γενιά της FABIA και ο διάδοχός της επανέλαβε αυτό το επίτευγμα το 2007. Η δεύτερη γενιά OCTAVIA κέρδισε το βραβείο το 2004 όπως και η δεύτερη γενιά SUPERB, το 2008. Το KAROQ κατέκτησε το σημαντικό αυτό βραβείο το 2017, ακολουθούμενο από το KAMIQ το 2019.

Κοινοποίηση