Κυριαρχία των αγωνιστικών αυτοκινήτων με ελαστικά YOKOHAMA ADVAN, στις κατηγορίες GT500 και GT300 του SUPER GT

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με την κορυφαία σειρά ελαστικών ADVAN,  κυριάρχησαν στην κατηγορία GT300 στον τελευταίο γύρο του AUTOBACS SUPER GT 2021, της δημοφιλούς διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού στην Ιαπωνία. Στον 7ο γύρο, που διεξήχθη στις 6-7 Νοεμβρίου στην πίστα Twin Ring Motegi στην επαρχία Tochigi, τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τα ελαστικά ADVAN τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στην κατηγορία GT500 και στην πρώτη και τρίτη θέση στην κατηγορία GT300.

Στον αγώνα της κατηγορίας GT500, το WedsSport ADVAN GR Supra της TGR TEAM WedsSport BANDOH (Yuji Kunimoto/Ritomo Miyata) ξεκίνησε στην pole position και παρέμεινε στην πρώτο γκρουπ από τα πρώτα στάδια του αγώνα. Στη συνέχεια βρέθηκε στην τρίτη θέση, αλλά κατάφερε να ανέβει στον τελευταίο γύρο, περνώντας τη γραμμή τερματισμού, από τη δεύτερη θέση. Το δυνατό τελείωμα ανέβασε το WedsSport ADVAN GR Supra στο βάθρο για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν.

Η  κατηγορία GT300 είχε επίσης ένα όχημα εξοπλισμένο με ελαστικά ADVAN στην pole position. Αφού όλα τα αυτοκίνητα άλλαξαν οδηγό, το Hitotsuyama Audi R8 LMS (Shintaro Kawabata/Takuro Shinohara) της Audi Team Hitotsuyama, που είχε έρθει πέμπτο στις κατατακτήριες, προηγήθηκε χάρη σε ένα γρήγορο pit stop κατά το οποίο το πλήρωμα άλλαξε γρήγορα μόνο τα δύο πίσω ελαστικά. Η ομάδα μια καλή πορεία στο υπόλοιπο του αγώνα και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη σεζόν. Παράλληλα, το Realize Nissan Automobile Technical College GT-R της KONDO RACING (Kiyoto Fujinami/Joao Paulo de Oliveira) κατάφερε να κατακτήσει μια θέση (την 3η)  στο βάθρο, για τρίτη φορά μέσα στην σεζόν.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία YΟΚΟΗΜΑ  Transformation 2023 (YX2023), η YΟΚΟΗΑΜΑ στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Κοινοποίηση