To Nissan MICRA τώρα χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Με την αναβαθμισμένη γκάμα του MICRA να βελτιστοποιεί το εύρος επιλογών για τους υποψήφιους αγοραστές της κατηγορίας supermini, η απαλλαγή του μοντέλου από τα τέλη κυκλοφορίας (στις εκδόσεις Energy και Acenta με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), του προσδίδει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο ενισχυμένος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,0 λίτρου με ισχύ 92PS του MICRA, προσφέρει μια  δυναμική και ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία.  Είναι συμβατός με το πρότυπο εκπομπών Euro 6d, προσφέροντας   βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές. Η καμπύλη ενισχυμένης ροπής προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση  με λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων, καθιστώντας την λειτουργία του κινητήρα  ιδανική για οδήγηση στην πόλη,  επιτρέποντας μια πιο ομαλή, πιο εκλεπτυσμένη και πιο απολαυστική οδήγηση.

Παράλληλα, το MICRA είναι διαθέσιμο με τον ίδιο κινητήρα και με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Το Xtronic διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό,  σε σύγκριση με ένα συμβατικό κιβώτιο CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί “επιθετικά” το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step,  προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας

Από την έκδοση Energy και πάνω, το MICRA είναι εξοπλισμένο με βασικές τεχνολογίες ασφάλειας όπως  Hill Start Assistance, IntelligentRideControl και Intelligent Trace Control για βελτιωμένο χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Apple Car Play με αναγνώριση φωνής Siri και το Android Auto με Google Assistant διατίθενται από την Acenta, προσφέροντας μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο.

Κοινοποίηση