To Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τη σύσταση της Supernal για ενίσχυση της Προηγμένης Εναέριας Κινητικότητας

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Ο Όμιλος Hyundai Motor (ο Όμιλος) ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας εταιρείας που ονομάζεταιSupernal, LLC με σκοπό την προώθηση του μελλοντικού οράματος της κινητικότητας. Η Supernal (η Εταιρεία) αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Αστικής Εναέριας Κινητικότητας του Ομίλου και αναπτύσσει μια οικογένεια ηλεκτρικών εναέριων οχημάτων έχοντας ως σκοπό την σύγκλιση  δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για να διαμορφώσουν υπεύθυνα την αναδυόμενη βιομηχανία Advanced Air Mobility (AAM). Σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028 και να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου στον τομέα της κατασκευής, καθώς η αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του 2030.

«Προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην κινητικότητα, εργαζόμαστε ώστε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και η κοινωνία κινούνται, συνδέονται και ζουν» δήλωσε ο κ. Jaiwon Shin, Chief Executive Officer της Supernal και President του Hyundai Motor Group. «Έχουμε πολλές φιλοδοξίες στη Supernal. Εργαζόμαστε για να χτίσουμε ένα σωστό προϊόν σε μια ολοκληρωμένη αγορά και θα αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία του Hyundai Motor Group για να διασφαλίσουμε ότι η AAM θα ​​φτάσει στο σωστό σημείο κόστους και θα είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό».

Βασισμένη στη στρατηγική μετάβαση του Ομίλου από αυτοκινητοβιομηχανία σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας, η Supernal είναι μία από τις 50 πρωτοπόρες εταιρείες στο δίκτυο του Ομίλου που συνεργάζονται για να κάνουν την κινητικότητα υπηρεσία, όχι απλώς ένα προϊόν. Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμεςrideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, έναeVTOL σε όλη την πόλη και ένα e-scooter για τα τελευταία μέτρα της απόστασης.

Τεχνολογία και εμπορευματοποίηση ενός νέου προϊόντος κινητικότητας

ΗSupernal παρουσίασε στην CES 2020 το αρχικό πρωτότυπο όχημα, το S-A1. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το όχημαeVTOL που θα φέρει στην αγορά και σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιστοποίηση το 2024με ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ. Το πρώτο εναέριο όχημα της Supernal θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί τέσσερεις έως πέντε επιβάτες σε αστικές και παρακείμενες διαδρομές.

«Αναπτύσσουμε ένα εμπορικά βιώσιμο προϊόν Advanced Air Mobility από την αρχή, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το όχημά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, θορύβου, απόδοσης και προσιτό οικονομικά» δήλωσε ο κ. Ben Diachun, Chief Technology Officer της Supernal. «Η συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα μας, η οποία περιλαμβάνει βετεράνους της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων βιομηχανιών, κατασκευάζει βιώσιμα οχήματα που έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε».

Η Εταιρεία αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, συστήματα και υλικά- συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, του αυτόνομου ελέγχου και του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης – για να αναπτύξει τα οχήματά της και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής του Ομίλου ώστε να κλιμακώσει την παραγωγή.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αεροσκαφών, η Supernal συνεργάζεται με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το AAM θα είναι οικονομικά προσβάσιμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

«Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η AAM ενσωματώνεται και αυξάνει τις υπάρχουσες επιλογές διαμετακόμισης εξυπηρετώντας αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η ανάπτυξη της αγοράς – από το όχημα έως τα δίκτυα υποδομής και την αποδοχή από το ευρύ κοινό – απαιτεί προσεκτικό και στρατηγικό συντονισμό. Όλα πρέπει να ευθυγραμμιστούν ταυτόχρονα για να επιτύχει η AAM την πλήρη υπόσχεσή της» δήλωσε ο κ. Shin.

Η εταιρεία το 2020 συνεργάσθηκε με την Urban-Air Port, συμμετέχοντας στο Future Flight Challenge της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για να εξερευνήσει μια νέα, πολυλειτουργική και επεκτάσιμη υποδομή AAM και θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας «vertiport» στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος. Η Supernal υποστηρίζει επίσης την CAAM (την Canadian Advanced Air Mobility Consortium) στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για το Καναδικό Εθνικό Ρυθμιστικό Σχέδιο AAM.

The Supernal business

Supernal σημαίνει «εξαιρετικής ποιότητας ή έκτασης» και μιλά για το πώς η Εταιρεία σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στα ταξίδια και να βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών. Η Supernal διαθέτει γραφεία και εγκαταστάσεις στην Ουάσιγκτον, D.C. και σε όλη την Καλιφόρνια.

Κοινοποίηση