FΙΑΤ 500 Hybrid: Υβριδικό με στιλ και όφελος έως 1.300 ευρώ

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το ορόσημο της FIAT και της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζει να συναρπάζει με το μοναδικό, όσο και διαχρονικό του στιλ. Σήμερα, στην υβριδική του εκδοχή, το FIAT 500 παραμένει ένα σύμβολο του design, αποτελώντας παράλληλα τον πρεσβευτή μιας αυτοκίνησης που είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον και το χρήστη και παράλληλα προσιτή για όλους.

Βασιζόμενο στη φιλοσοφία της FIAT που προωθεί την εφαρμογή έξυπνων και πρακτικών λύσεων με προσιτό κόστος, το 500 Hybrid εφοδιάζεται με ένα νέο καινοτόμο υβριδικό σύστημα, όπου ο ηλεκτροκινητήρας BSG υποβοηθά το βενζινοκινητήρα απόδοσης 70 ίππων, προσφέροντας άμεση επιτάχυνση -ιδιαίτερα στις αστικές διαδρομές- και παράλληλα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το έξυπνο υβριδικό σύστημα αυξάνει κατακόρυφα την αποδοτικότητα του FIAT 500, ενώ την ίδια στιγμή δεν προσθέτει επιπλέον βάρος στην κατασκευή, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση, και μειώνει κατακόρυφα το κόστος χρήσης.

Το αποτέλεσμα είναι το 500 Hybrid να απολαμβάνει ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο χωρίς κανένα περιορισμό, απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, αλλά και 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Πέρα από το σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης που εξασφαλίζει το υβριδικό σύστημα, η σειρά του 500 Hybrid, η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις hatchback και Cabrio, απολαμβάνει και επιπλέον έκπτωσης από 1.000 έως και 1.300 ευρώ στην τιμή αγοράς, καθιστώντας ακόμα πιο προσιτή την απόκτησή του μοντέλου.

Κοινοποίηση