Η Bentley Orlando παραγγέλνει μια Bentayga Speed με έμπνευση από το διάστημα

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Bentley Orlando ανέθεσε στη Mulliner την κατασκευή μίας Bentayga Speed ​​με θεματική έμπνευση από το διάστημα, για έναν από τους πελάτες της. Μία κίνηση που όσο κι αν αρχικά ξαφνιάζει, δικαιολογείται απόλυτα, αν ληφθεί υπόψη ότι το Orlando θεωρείται η έδρα της αεροδιαστημικής παράδοσης των Η.Π.Α., όπως αποκαλύπτει και το προσωνύμιο Space Coast, σε ελεύθερη απόδοση Ακτή του Διαστήματος.

Η Mulliner χρησιμοποίησε την κυπαρισσί απόχρωση Cypress, γνωστή από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς Continental GT το 2003. Πρόκειται για μίξη σκούρου μεταλλικού γκρι με πράσινους τόνους, που για την περίσταση συνδύασε με την Blackline Specification, αντικαθιστώντας όλα τα εξωτερικά φωτεινά σημεία με μαύρα γυαλιστερά. Η χρήση του πορτοκαλί Orange Flame τόνισε διάφορες λεπτομέρειες, που παραπέμπουν σε ουρές σκόνης κομητών που διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό και προσθέτουν μια φωτεινή αντίθεση στη βαφή Cypress.

Στην καμπίνα, το πρώτο μεμονωμένο χαρακτηριστικό που αντικρύζουν οδηγός ή επιβάτες είναι τα φωτισμένα κατώφλια των θυρών που απεικονίζουν πλανήτες σε τροχιά γύρω από το ηλιακό σύστημα. Αυτά που σίγουρα εντυπωσιάζουν είναι τα πορτοκαλί πλαίσια που περιβάλλουν τις προσόψεις Galaxy Stone στο ταμπλό και στα πλαίσια των θυρών. Μοναδικές σατέν μαύρες γρίλιες ηχείων, στο κορυφαίας κατηγορίας ηχοσύστημα “Naim for Bentley”, αφήνουν να αναδειχθούν τα κεντρικά σήματα Naim, φωτισμένα σαν αστέρια τη νύχτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε πορτοκαλί βρίσκονται πιο κοντά στον οδηγό, παραπέμποντας σε ηλιακές εκρήξεις. Η κεντρική ακτίνα του τιμονιού και ο μοχλός ταχυτήτων είναι οι πιο φωτεινές περιοχές στο εσωτερικό, πάντα σε έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Το εσωτερικό τμήμα προσαρμογής και εξατομίκευσης της Bentley, γνωστή ως Mulliner, έχει ήδη ολοκληρώσει 100 μοναδικές παραγγελίες για το 2022, με τη ζήτηση να έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Μέσα στο 2021, η Mulliner Design ολοκλήρωσε την 1000η παραγγελία από την ίδρυσή της, πριν από επτά χρόνια.

Η Bentayga Speed ​​ανεβάζει τις εξαιρετικές ικανότητες της Bentayga σε νέα επίπεδα, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα 6,0 λίτρων W12 με διπλό στροβιλοσυμπιεστή που αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS. Η απρόσκοπτη επιτάχυνση είναι πάντα εγγυημένη χάρη στα 900 Nm ροπής, διαθέσιμη στην ευρεία περιοχή 1.500-5.000 σ.α.λ.. Με εξαιρετικές επιδόσεις, άνεση και οδική συμπεριφορά, η μέγιστη ταχύτητα είναι 306 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Η Bentayga Speed ​​είναι εξοπλισμένη με τέσσερα διαφορετικά οδηγικά προφίλ ενώ διαθέτει και σύστημα 48V που αποτρέπει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, προσφέροντας εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο. Προαιρετικά εξοπλίζεται με κεραμικά φρένα από άνθρακα σχεδιασμένα να αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 1.000°C, τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά φρένα που διατίθενται από την Bentley, με μέγιστη ροπή πέδησης 6.000 Nm.

Η πρώτη γενιά Bentayga κυκλοφόρησε το 2016, επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία των υπερπολυτελών SUV. Το 2020 αποκαλύφθηκε η δεύτερη γενιά, ενώ μέχρι τις αρχές του 2022 είχαν παραχθεί περίπου 28.500 Bentayga. Η Bentayga έχει αναδειχθεί ως το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Bentley. Η τελευταία παραγγελία στη Mulliner, ίσως να υποδηλώνει ότι για τη Bentayga, ίσως τελικά ο ουρανός να μην είναι το όριο.

Κοινοποίηση