Ετοιμάσαμε περέκ με μια ιδιαίτερη γέμιση (Συνταγή)


Το περέκ είναι πεντανόστιμο, πανεύκολο στην προετοιμασία και μπορείτε να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.
Παίρνετε ένα πακέτο έτοιμα ποντιακά φύλλα περέκ (των 6 ή των 8).
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και το βάζετε στην κουζίνα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Παίρνετε ένα φύλλο περέκ, το βάζετε κάτω από τη βρύση και το βρέχετε. Το τινάζετε με προσοχή για να φύγουν τα νερά και το βάζετε στο τηγάνι. Δεν πειράζει αν σπάσει σε κομμάτια, ούτως ή άλλως τα κομμάτια ομογενοποιούνται στο τηγάνι όταν αρχίζουν να τηγανίζονται.

Μόλις πάρει χρώμα η πλευρά του περέκ που τηγανίζεται, τη γυρνάμε από την άλλη και ρίχνουμε τη γέμιση.

Αμέσως βάζουμε από πάνω ένα ακόμη φύλλο περέκ, το οποίο προηγουμένως έχουμε βρέξει, όπως το προηγούμενο.

Μόλις πάρει χρώμα το φύλλο από κάτω, γυρνάμε περέκ για να τηγανισθεί και το άλλο φύλλο και μόλις πάρει και αυτό χρώμα, τότε το βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε.

Υλικά για τη γέμιση

1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές
2 κ.σ. ελιές κομμένες
1 κ.σ. τοματοπολτό
100 γραμμάρια φέτα τυρί
Μισό ξερό κρεμμύδι κομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να τηγανισθούν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Η γέμιση είναι έτοιμη και είναι αρκετή για να ετοιμάσετε 2 περέκ.

Κοινοποίηση