Αλ. Χρυσάφης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Είμαστε απογοητευμένοι από την κατανομή των ΚΑΠ» (Βίντεο)


Την απογοήτευσή του για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), εξέφρασε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε με έμφαση πως το ζητούμενο είναι η τροποποίηση της κατανομής των ΚΑΠ, αλλά όχι το «πως», αλλά το «πόσο»: «Φυσικά όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Το ζητούμενο δεν είναι το πώς, αλλά το πόσο και δυστυχώς γι’ αυτό το «πόσο» είμαστε όλοι απογοητευμένοι, γιατί οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες και τα ποσά δεν είναι και θεσμοθετημένα και καταβλήθηκαν ουσιαστικά με τη μορφή της έκτακτης επιχορήγησης».

Ο κ. Χρυσάφης επεσήμανε πως το κράτος βλέπει ως «αντίπαλο» την τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε: «Ναι, έχουν ‘πέσει’ πολλά χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον το 2022, από την πολιτεία για την αυτοδιοίκηση, γιατί η αυτοδιοίκηση ‘κρατάει’ όλη την κοινωνία. Η αυτοδιοίκηση είναι η κοινωνία, αλλά δεν είναι ‘επαίτης’. Εμάς μας θέλουν επαίτες, γιατί θέλουν το πιο συγκεντρωτικό σύστημα της Ευρώπης, να υπάρχει στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί, καλώς ή κακώς, δεν θέλουν να αποχωριστούν μερίδιο εξουσίας».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου Σερρών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ:

Κοινοποίηση