Το ολοκαίνουργιο Kia Niro προκρίθηκε για Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Kia έφτασε ξανά στο τελικό στάδιο του θεσμού «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (COTY), αυτή τη φορά με το ολοκαίνουργιο compact crossover Niro. Η ομάδα των 58 έμπειρων κριτών από 22 χώρες αξιολόγησε προσεκτικά 27 μοντέλα για να δημιουργήσει μια τελική λίστα με μόλις επτά διεκδικητές. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Ακολουθώντας τα χνάρια της εξαιρετικά επιτυχημένης πρώτης γενιάς Niro, ενός μοντέλου που ξεκίνησε την ηλεκτροκίνητη οικολογική σειρά μοντέλων της Kia στην Ευρώπη, το ολοκαίνουργιο Niro έχει αναβαθμιστεί πλήρως για να πρωτοστατήσει στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία C-CUV.

Η Kia έχει επικεντρωθεί στο να διασφαλίσει ότι το ολοκαίνουργιο Niro πληροί τις βασικές απαιτήσεις των σημερινών καταναλωτών που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον. Το μοντέλο διατίθεται με μια επιλογή από τρία ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης – υβριδικό, plug-in υβριδικό (PHEV) και πλήρως ηλεκτρικό – για να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με τρόπο που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Το Niro EV προσφέρει 463 km αυτονομίας αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης, ενώ το PHEV παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 65 km που καλύπτει τις περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις. Το ευρύχωρο και λειτουργικό εσωτερικό του Niro δημιουργήθηκε από βιώσιμα υλικά και επωφελείται από τις πιο πρόσφατες καινοτόμες λειτουργίες infotainment και συνδεσιμότητας της Kia.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Η Kia τιμήθηκε από τους κριτές οι οποίοι επέλεξαν να προσθέσουν το Niro στην τελική λίστα του 2023. Έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Golden Steering Wheel στη Γερμανία, το Niro ξεχωρίζει για άλλη μια φορά από το πλήθος και είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτικότητά του θα συνεχίσει να αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη. Θα ήταν απίστευτο επίτευγμα αν το Niro ακολουθούσε τα βήματα του EV6 κερδίζοντας τον Τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023.»

Το Niro αποτελεί ένα κρίσιμο πυλώνα στο στρατηγικό «Plan S» της Kia, σκιαγραφώντας τους στόχους βιωσιμότητας της μάρκας, ένας από τους οποίους είναι να έχει μια πλήρως ηλεκτρική σειρά επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2035. Το ολοκαίνουργιο Niro μαζί με το αναγνωρισμένο EV6 είναι βασικά μοντέλα για την επιτάχυνση της υιοθέτησης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων και την καθιέρωση της Kia ως ηγέτη στη νέα εποχή της βιώσιμης μετακίνησης.

Κοινοποίηση