Η Kia θριαμβεύει στα “Golden Steering Wheel” Awards

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro EV θριάμβευσε στα περίφημα βραβεία Golden Steering Wheel της Γερμανίας, έναν διαγωνισμό με τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στη Γερμανία. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover, που κυκλοφόρησε λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές νωρίτερα φέτος, βραβεύτηκε με το «Golden Steering Wheel 2022» στην κατηγορία «Compact SUV». Το Kia Sportage Plug-in Hybrid SUV κατέλαβε τη δεύτερη θέση αναδεικνύοντας την ισχυρή εμφάνιση της Kia σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων της Ευρώπης.

Οι κριτές του Golden Steering Wheel (Χρυσό Τιμόνι) επαίνεσαν επίσης το Kia EV6 GT που κυκλοφόρησε πρόσφατα, απονέμοντας στην έκδοση υψηλών επιδόσεων του πλήρως ηλεκτρικού crossover της Kia τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Mid-size and Luxury», πίσω από το Nio ET7 και μπροστά από τη Mercedes-Benz EQE.

Το Niro EV, το Sportage Plug-in Hybrid και το EV6 GT ήταν μεταξύ των 47 νέων οχημάτων σε επτά συνολικά κατηγορίες που προτάθηκαν από τις συντακτικές ομάδες των γερμανικών εκδόσεων «AUTO BILD» και «BILD am SONNTAG». Στη συνέχεια, οι αναγνώστες τους επέλεξαν τρεις φιναλίστ από κάθε κατηγορία οχημάτων, πριν την επιλογή των νικητών από μια κριτική επιτροπή 21 ειδικών οι οποίοι δοκίμασαν εκτενώς κάθε όχημα στον τελικό γύρο του διαγωνισμού στην πίστα DEKRA Lausitzring της Γερμανίας.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε: «Η Kia συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της με οχήματα που συνδυάζουν αποτελεσματικότητα, εντυπωσιακή αυτονομία οδήγησης και ξεχωριστό σχεδιασμό. Το εύρος της εξηλεκτρισμένης γκάμα μας τονίζεται στα φετινά Golden Steering Wheel Awards, τα οποία ενισχύουν τη θέση της μάρκας ως ηγέτη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Είμαστε πολύ περήφανοι που η κριτική επιτροπή επέλεξε τρία από τα τελευταία μοντέλα της Kia ως φιναλίστ στον φετινό διαγωνισμό, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας- χωρίς συμβιβασμούς- στη βιώσιμη κινητικότητα».

Ο Thomas Djuren, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Γερμανίας, πρόσθεσε: «Το βραβείο Golden Steering Wheel Award είναι η πολυπόθητη αναγνώριση των καλύτερων μοντέλων που διατίθενται στη Γερμανία. Κάθε όχημα οδηγείται δοκιμαστικά από τους πιο απαιτητικούς κριτές και μας τιμά το γεγονός που επέλεξαν το Kia Niro EV για να κερδίσει τη φετινή διάκριση, με το Sportage Plug-in Hybrid να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει στην ανάδειξη της μάρκας μας στη Γερμανία, παρέχοντας στους πελάτες βραβευμένα ηλεκτροκίνητα προϊόντα που ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού».

Η διάκριση Golden Steering Wheel για το Niro EV απονέμεται για τρίτη φορά στην Kia τα τελευταία χρόνια. Το Kia Sorento κέρδισε την κορυφαία διάκριση το 2020 όταν κέρδισε την κατηγορία «Large SUV», ενώ το Kia XCeed κέρδισε το 2019 για το «Καλύτερο αυτοκίνητο κάτω των 35.000 ευρώ».

Τον Μάρτιο, το Kia EV6 κέρδισε συνολικά τη νίκη στα περίφημα βραβεία σχεδίασης Red Dot 2022, αποσπώντας το βραβείο «Red Dot: Best of the Best» για την πρωτοποριακή και καινοτόμα σχεδίασή του. Το πλήρως ηλεκτρικό crossover ανακηρύχθηκε επίσης νικητής της κατηγορίας Red Dot: «Καινοτόμα Προϊόντα». Επιπλέον, το EV6 κέρδισε το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022», το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία Premium, το «Irish Car of the Year 2022», «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στο «What Car» του Ηνωμένου Βασιλείου και «Crossover of the Year» στα TopGear.com Awards 2021.

Εξηλεκτρισμένη γκάμα και αύξηση πωλήσεων

Η Kia θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ώστε να περιλαμβάνει 14 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) μέχρι το 2027, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων μικρού και μεσαίου μεγέθους από το 2025. Η εταιρεία στοχεύει στην πώληση 4 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως έως το 2030, εκ των οποίων τα 1,2 εκατομμύρια θα είναι BEV.
Τα πρόσφατα αποτελέσματα πωλήσεων που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ζήτηση για τη γκάμα των μοντέλων της Kia. Το μερίδιο αγοράς της Kia στην ευρωπαϊκή αγορά για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 αυξήθηκε στο 5,1%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 4,2% που σημειώθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ταξινομήσεις της Kia στις αγορές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν τις 425.882 μονάδες από τον Ιανουάριο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 9,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι λαμβανομένου υπόψη ότι η συνολική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 9,9%.

Κοινοποίηση