Μ. Παπαδοπούλου- Φυσίατρος: Τι είναι το αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο


Το αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο είναι ένας όρος που περιγράφει τον πόνο και την ακαμψία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με συμπτώματα στην ωμική ζώνη και στο άνω άκρο. Μπορεί να συσχετιστεί με μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή δυσφορία στο βραχίονα, στο άνω μέρος της πλάτης και στο άνω στήθος με ή χωρίς σχετικό πονοκέφαλο.

Η φυσιοθεραπεία είναι μέρος μιας συντηρητικής θεραπείας, η οποία είναι αποτελεσματική στη διαχείριση των περιορισμών στις αρθρώσεις του πόνου, ειδικά εάν αυτό συνδυάζεται με θεραπευτικές ασκήσεις.

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (Tecar Therapy) είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία μέσω της μεταφοράς ενέργειας χωρίς ακτινοβολία, είναι σε θέση να διεγείρει και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας.Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας η οποία μεταδίδεται διαμέσου των ιστών προκαλεί μοριακές δονήσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας καθώς και την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού των κυττάρων σε τοπικό επίπεδο, η οποία συμβάλλει τόσο στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής όσο και στη λεμφική παροχέτευση.

Το ιατρείο χρόνιου πόνου «Analgesia» της κ. Μαρίας Παπαδοπούλου βρίσκεται επί της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου Ζ’ 13, στις Σέρρες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321 302250.
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα πατώντας ΕΔΩ ή τη σελίδα στο fb πατώντας ΕΔΩ.

Κοινοποίηση