Ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμαρχος Ροδολίβους Κ. Τσιρογιάννης στο Infonews24- Αφιέρωμα (Βίντεο)

Το Infonews24 συνεχίζει το αφιέρωμα στους πρώτους Καποδιστριακούς Δημάρχους του νομού Σερρών, με τους πρώην δημάρχους να ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμά μας και να μας μιλούν για την τότε προσπάθεια ανάδειξης του τόπου που διοικούσαν, αλλά και επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν.

(Μέχρι στιγμής, στο Infonews24 μίλησαν οι τότε Δήμαρχοι Κορμίστας Δημήτρης Τσιακυρίδης, Σιδηροκάστρου Μιχάλης Δοδακόπουλος, Σκοτούσσας Κώστας Τρέντσιος, Αχινού Ευαγγελία Τανταλάκη, Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας, Νιγρίτας Δημήτρης Δάπης, Αλιστράτης Παναγιώτης Ομιλιάδης).

Σήμερα στο Infonews24, μιλά ο Κώστας Τσιρογιάννης, ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμαρχος Ροδολίβους. Ο κ. Τσιρογιάννης ασχολήθηκε από μικρός με την πολιτική και το 1996 ήταν επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενότητα Ανανέωση Δημιουργία» του Δήμου Ροδολίβους στις εκλογές που έγιναν μετά την εθελοντική συνένωση του Ροδολίβους και του Δομήρου. Το διάστημα 1996 έως 1998 ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ροδολίβους.  Στις εκλογές του 1998 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Ροδολίβους για το διάστημα 1998–2002.

Ο Κώστας Τσιρογιάννης και η δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανανέωση Δημιουργία» στον πρώτο γύρω των εκλογών έλαβε ποσοστό 45%, ενώ η παράταξη «Ενότητα Για Την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Λάμπρο Πολυχρόνη ήταν πρώτη με ποσοστό 47,70% και τρίτη η Αλεξία Μπούμπα με την παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» και ποσοστό 7,30%. Στο δεύτερο γύρο, όμως, ο συνδυασμός του κ. Τσιρογιάννη έκανε την «ανατροπή» και «ήρθε» πρώτος με ποσοστό 53,20%, ενώ η παράταξη του Λάμπρου Πολυχρόνη «ήρθε» τελικά δεύτερη με 46,80%. Στις εκλογές του 2002 ο Κώστας Τσιρογιάννης εκλέχθηκε για δεύτερη φορά Δήμαρχος για την περίοδο 2002-2006.

Στα οχτώ χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος Ροδολίβους, ο κ. Τσιρογιάννης έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην οργάνωση και τη στελέχωση των υπηρεσιών του νέου Καποδιστριακού Δήμου, στην ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων τηλεόρασης «Δίαυλος Ροδολίβους» και Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΔΕΠΑΡ», καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας πολλά έργα υποδομής, ανάπτυξης και ανάπλασης έγιναν σε όλο το Δήμο, προσέχοντας ιδιαίτερα τα μικρά χωριά. Σημαντικότερα από τα έργα που έγιναν την περίοδο αυτή, είτε με χρηματοδοτήσεις του Δήμου, είτε με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε άλλα διοικητικά κέντρα, είναι η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, η επέκταση των αποχετευτικών δικτύων του Ροδολίβους και του Δομήρου, καθώς και η εξασφάλιση των πιστώσεων για το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου με βιολογικό καθαρισμό στο Μ. Σούλι. Με αποτελεσματικές παρεμβάσεις ιδρύθηκαν και εγκαταστάθηκαν, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ροδολίβους, το Αστυνομικό Τμήμα του Ροδολίβους και το Πιλοτικό Ολοήμερο Σχολείο.

Τέλος την περίοδο αυτή κατασκευάστηκε ο δρόμος Μυρίνης – Ροδολίβους καθώς και μέρος του κολυμβητηρίου. Μαζί με αυτά τα μεγάλα έργα, έγιναν πολλά άλλα μικρότερης κλίμακας αλλά εξίσου μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

«Η περίοδος από 1998 έως το 2006 που διατέλεσα δήμαρχος θεωρώ ότι ήταν από τα πιο παραγωγικά- σε επίπεδο έργων- χρόνια. Νομίζω ότι έγιναν πολλά βασικά πράγματα σε επίπεδο υποδομών όπως για παράδειγμα, δρόμοι, σχολεία, την περίοδο αυτή κατασκευάστηκε ο δρόμος Μυρίνης – Ροδολίβους. Πάρα πολλά έργα. Το θέμα δεν είναι ένα- ένα τα έργα, νομίζω είναι η συνολική πορεία που είχε ο δήμος. Μια πορεία ανόδου, ανάπτυξης, έγινε γνωστός ο δήμος, ο οποίος μπήκε μέσα στα σπίτια μέσω της Τηλεόρασης Ροδολίβους» αναφέρει ο κ. Τσιρογιάννης.

Ο Κώστας Τσιρογιάννης δηλώνει στο Infonews24 ότι δεν το έχει μετανιώσει που ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και πως θα το κάνει και πάλι όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό του Μπαχάρη Μπαχαρόπουλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Infonews24.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν νέος, μόλις είχα περάσει τα 30 και τα δύο πρώτα χρόνια υπήρχαν δυσκολίες, αλλά νομίζω πως η συλλογική δουλειά που έγινε και στο σύνολο του συνδυασμού, με βοήθησε ώστε σ’ ένα σημείο να χαιρόμουν αυτό που έκανα, παρά να θεωρώ ότι είναι κάτι καταναγκαστικό» τονίζει ο πρώην δήμαρχος Ροδολίβους. «Είναι πρόφαση αυτό που λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Υπήρχαν και θα υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα» υπογράμμισε ο κ. Τσιρογιάννης και συνεχίζει: «Υπάρχουν δυνατότητες να αναπτύξεις την περιοχή της Αμφίπολης, υπάρχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες λόγω του Τύμβου Καστά και της πορείας που έχει κάνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία από τις ανασκαφές στην περιοχή, όμως για πολλούς και διαφόρους λόγους, θεωρώ ότι είναι υποκειμενικοί και κυρίως ανθρώπινοι λόγοι που η περιοχή μας έχει μείνει στάσιμη, έχει βαλτώσει και δεν μας φταίνε οι άλλοι, φταίμε εμείς. Δεν υπάρχουν διεκδικητικότητα, σχεδιασμός, προγραμματισμός, συλλογικότητα και δυστυχώς όλα αυτά συντελούν στο να είναι η κατάσταση αυτή που βλέπουμε στο δήμο μας» καταλήγει ο κ. Τσιρογιάννης.

Κοινοποίηση