Η 1η συνεστίαση γνωριμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και Απανταχού Ξυλοτρονών «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνεστίαση γνωριμίας του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και Απανταχού Ξυλοτρονών «Ο Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 11 Μαρτίου σε γνωστό οικογενειακό κέντρο της περιοχής “Τα Γράδα”.

Αρχικά, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος και στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», στα μέλη του πρώην Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Παρασκευής, για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα των προηγούμενων ετών.

Με φαγητό, ποτό, πλούσια λαχειοφόρο αγορά και στη συνέχεια πολύ γλέντι και χορό εξελίχθηκε η βραδιά, έχοντας συντροφιά τους μουσικούς: Δίγκας Τάσος, Μαλίτας Δημήτρης, Πάτσης Παναγιώτης, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, μιας και ο χορός πραγματοποιήθηκε σε μια από τις ταβέρνες του χωριού.

Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος ξεκίνησε επίσημα τη δράση του τον Ιανουάριο του 2023, με νέους και νέους να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιου, με τα μέλη να διανύουν, ηλικιακά, την πρώτη τους 20ετια. Η πρώτη επίσημη εκδήλωση ήταν τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα που πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Παρασκευή, μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου δεσμεύονται πως η δράση τους δε θέλουν να είναι περιστασιακή, αλλά να έχει τη δική της δυναμική και το δικό της στίγμα στην παράδοση του τόπου, πραγματοποιώντας συχνά μικρές αλλά και μεγάλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους κατοίκους του χωριού, τους απόδημους του, τους φίλους αλλά και τους επισκέπτες του. Στα άμεσα σχέδιά τους κατατάσσεται η αναδιαμόρφωση του χώρου στέγασης του συλλόγου, η έναρξη χορευτικού τμήματος καθώς και η δημιουργία μουσειακού χώρου με φορεσιές, αντικείμενα αλλά και φωτογραφικό υλικό του τόπου τους.

Κοινοποίηση