«Η ανεξάρτητη Άννα»: Το παραμύθι της Ανατολής Τσακαλίδου που καταρρίπτει τα στερεότυπα των κλασικών παραμυθιών


«Η ανεξάρτητη Άννα» είναι ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα. Είναι ένα παραμύθι που ναι μεν αναφέρει στο τέλος πως «έζησε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα», αλλά ακόμη κι αυτό το «κλισέ» δίνει άλλη διάσταση στην ουσία της ιστορίας, στην ιστορία του παραμυθιού.
Η συγγραφέας του παραμυθιού Ανατολή Τσακαλίδου στέλνει «ηχηρά» και «δυνατά» μηνύματα, που ανατρέπει όχι μόνο τα στερεότυπα των παραμυθιών, αλλά αναδεικνύει και τον ουσιαστικό ρόλο της γυναίκας και καταρρίπτει τον χαρακτηρισμό «αδύναμο φύλο».

Ποια είναι η ανεξάρτητη Άννα;
Η Άννα προσπαθεί μόνη της να ξεπεράσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στη ζωή της. Δεν περιμένει τον Πρίγκιπα του παραμυθιού, και όταν αυτός εμφανίζεται, η ίδια δεν αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει.
Ένα παραμύθι που ενδυναμώνει τα μικρά κορίτσια, δείχνοντας πως, αν πιστεύουν στον εαυτό τους, μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.
«Η ανεξάρτητη Άννα» ανήκει σε μια σειρά παραμυθιών, που προσπαθεί να εξαλείψει τα στερεότυπα των κλασικών παραμυθιών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Η Ανατολή Τσακαλίδου γεννήθηκε και μένει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Banking & Finance του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και μεταπτυχιακό τίτλο στο Ship & Shipping Management του Southampton Solent University.
Έχει εργαστεί στον κλάδο της ναυτιλίας στο εξωτερικό και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Της αρέσει πολύ η λογοτεχνία και λατρεύει τα ταξίδια. Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή παραμυθιών είναι η κόρη της Κατερίνα.

Κοινοποίηση