Η απαξίωση του Τύμβου Καστά από τη Δημοτική Αρχή Αμφίπολης και την κεντρική εξουσία (Βίντεο)


Της Ζωής Χειμωνίδου- Infonews24

Έναν παγκόσμιο- χωρίς υπερβολή- θησαυρό έχει στα «χέρια» της η δημοτική αρχή Αμφίπολης, τον οποίο δυστυχώς απαξιώνει κι όταν η ίδια η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να συμπεριφερθεί διαφορετικά η κεντρική εξουσία.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Τύμβο Καστά, για τον οποίο η δημοτική αρχή Αμφίπολης δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια (από αδιαφορία, από ανικανότητα; Ποιος ξέρει;) να αξιοποιήσει τον θησαυρό αυτόν, μάλλον τα περιμένει όλα από την κεντρική εξουσία, που και αυτή εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων στην προκειμένη περίπτωση.

Κι επειδή «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχουν γίνει ούτε τα πιο απλά. Δηλαδή, η κατάλληλη οδοσήμανση που θα οδηγεί στον Τύμβο, η ασφαλτόστρωση του δρόμου και συχνές εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς τον Τύμβο Καστά, που θα «έδενε» εξαίσια και αριστοτεχνικά με τον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης και με το- ξεχασμένο και εξίσου απαξιωμένο πλέον- Φεστιβάλ Αμφίπολης. «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

Αυτά, βέβαια, για να γίνουν χρειάζονται ηγέτες, εμπνευσμένους, με ουσιαστική διάθεση για προσφορά, στοιχεία που απουσιάζουν από τους ολίγιστους και ανεπαρκείς τοπικούς ηγέτες του Δήμου Αμφίπολης.

Χαρακτηριστικό είναι το εξαιρετικό βίντεο του διαχειριστή της σελίδας «Ευτοπία Ροδολίβους-ρωγμή για το ξάφνιασμα στην καθημερινότητα» Δημήτρη Μουρατίδη:

Κοινοποίηση