Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών (Βίντεο & φωτογραφίες)

Με την καθιερωμένη παρέλαση, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών.
Σερραίες και Σερραίοι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με συγκίνηση τις επετειακές εκδηλώσεις.

Με τις σημερινές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης, των Αρχών του τόπου, Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι πολυήμερες εορταστικές δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών για τα «Ελευθέρια 2024».

Νωρίτερα τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

Στεφάνια κατέθεσαν η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης o Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Ευάγγελος Τσιώτας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ιωάννης Καραβασίλης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Σωτηριάδης και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αποστράτων, εφέδρων, Μακεδονομάχων, φορέων, συλλόγων κτλ.

Άγημα του 10ου Συντάγματος Πεζικού απέδωσε τιμές, ενώ τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε το Τμήμα της Στρατιωτικής Μουσικής του Τρίτου Σώματος Στρατού.

Για πρώτη φορά στη παρέλαση έγινε διέλευση μηχανοκίνητων στρατιωτικών μέσων, ενώ παρήλασε και μία διμοιρία με προσωπικό της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με έδρα τη Νέα Σάντα του Ν. Κιλκίς.

Κοινοποίηση