Τελετή Ονοματοδοσίας Πλατείας «Εμμανουήλ Παππά» Στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στις 24 Μαρτίου 2018 με πρωτοβουλία του Δήμαρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης  η πλατεία στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου (Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων) μετονομάστηκε σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ».

Η μετονομασία πραγματοποιήθηκε όπως είχε προαναγγελθεί, με επιστολή του ιδίου του Δημάρχου και προέδρου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου, στις 25 Νοεμβρίου του 2017 κατά την παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου του καθηγητή Απόστολου Βακαλόπουλου, «Εμμανουήλ Παπάς, Αρχηγός και Υπερασπιστής της Μακεδονίας – Η Ιστορία και το Αρχείο της Οικογένειάς του», στο »Σχολαρχείο» της Τ.Κ. Εμμανουήλ Παππά, προς τιμήν του ένδοξου αγωνιστή που ηγήθηκε της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά και ο οποίος έδωσε τη ζωή του, την περιουσία του και την οικογένεια του για την ελευθερία της πατρίδας και της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο προέδρου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Συκεών Νεάπολης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά  κ. Δημήτρης Νότας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Εμμανουήλ Παππά κ. Γεώργιος Πάνου, η πρόεδρός του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά κ. Ευα Ματάκου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά Θεασσαλονίκης κ. Βασίλειος Κάρτιος, δημότες και κάτοικοι του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •