Γ. Μωυσιάδης : «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα νερά του Στρυμόνα»

Τη διαβεβαίωση πως η κατάσταση με τα νερά του ποταμού Στρυμόνα είναι απολύτως ελεγχόμενη, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης ενημέρωσε τους Σερραίους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ανησυχία τους , ότι το τελευταίο διάστημα απελευθερώνεται αρκετά μεγάλος όγκος νερού από τη λίμνη Κερκίνη , καθώς το ζητούμενο είναι να κρατιέται εκεί η στάθμη χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη στο Στρυμόνα , κάτι όμως, που όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσιάδης, είναι απολύτως ελεγχόμενο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε καθημερινές μετρήσεις της στάθμης έτσι ώστε να μην ξεπερνιούνται ποτέ τα όρια που μπορεί να σηματοδοτήσουν κίνδυνο υπερχείλισης.

Μετά τις προειδοποιήσεις που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες από την Βουλγαρία για κάθοδο μεγάλων ποσοτήτων νερού που εγκυμονούν κίνδυνο πλημμύρας , η Περιφέρεια φροντίζει να διατηρεί τη στάθμη της λίμνης σε όρια που να αφήνουν περιθώριο να υποδεχτεί έναν μεγάλο όγκο νερού. Έτσι λοιπόν σήμερα Πέμπτη 29/3/2018 η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη διαμορφώνεται στα 33 μέτρα , γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο 2,5 ακόμη μέτρων . Αν δεν διατηρηθεί αυτό το όριο τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης τότε θα υπάρχει κίνδυνος.

Ο κ. Μωυσιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως σε λίγες ημέρες από τώρα θα έχει εξισορροπηθεί η κατάσταση, επαναλαμβάνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως η Περιφέρεια εργάζεται για να προστατευτεί η πεδιάδα από ενδεχόμενες πλημμύρες και να διασφαλιστούν οι καλλιέργειες.

Το ίδιο καθησυχαστικός εμφανίστηκε και όσον αφορά στην αντοχή των αναχωμάτων , τονίζοντας πως αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, όπου αυτές εντοπίζονται, στο πλαίσιο της εργολαβίας που υπεγράφη προ ημερών.

Κοινοποίηση