Σκοποβολή: Χάλκινο μετάλλιο για τα αδέλφια Κορακάκη- Τρίτο μετάλλιο για την Άννα

Τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο χάλκινα, έχει κατακτήσει η Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Άννα Κορακάκη και ο αδελφός της, Διονύσης, κατάκτησαν και χάλκινο μετάλλιο στο μικτό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στις ΗΠΑ (Φορτ Μπένινγκ).

Στον προκριματικό, με σκορ 767/800, οι Έλληνες σκοπευτές κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ (768).

Ο τελικός έμελλε να εξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς από τις πέντε ομάδες μόνο η ομάδα των ΗΠΑ, που αγωνίζονταν στην έδρα της, προκρίθηκε από χώρα εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Το έμπειρο ισπανικό δίδυμο Σόνια Φρανκέτ και Πάμπλο Καρέρα (38 και 32 ετών αντίστοιχα) τέθηκε επικεφαλής από την πρώτη σειρά και παρέμεινε εκεί μέχρι και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Οι Έλληνες αθλητές με ψυχραιμία αγωνίζονταν με στόχο το βάθρο των νικητών. 

Για την Κορακάκη ήταν το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το χρυσό στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι και το χάλκινο στα 25 με αεροβόλο πιστόλι, ενώ ο Διονύσης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης με παγκόσμιο χαρακτήρα.

 

Thestival.gr

Κοινοποίηση