Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέβαλε πριν από λίγο ο Νίκος Σακελλαρίου.

Όντας φανερά συγκινημένος, ο κ. Σακκελαρίου ανακοίνωσε λίγο μετά τις 14:00, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ότι οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούνιο, μετά από 42 χρόνια στο δικαστικό σώμα.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, στη δήλωσή του, εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τις διαρροές όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου, ενώ άφησε αιχμές και για υποχώρηση του κράτους δικαίου.

«Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως «φοβόμαστε την πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων».

Με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του ΣτΕ των τελευταίων ετών, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για πλήρη κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση. «Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο κ. Σακελλαρίου ,εξηγώντας το σκεπτικό των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Thestival.gr

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •