Η φλόγα της Μαθητιάδας άναψε στην Πρώτη Σερρών (ΦΩΤΟ)

Βάσω Δήμτσιου

«Χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», αλλά με τη χαρά της συμμετοχής και την εμπειρία της γνωριμίας με διάφορα αθλήματα, εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου από συνολικά 41 σχολεία από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σχολεία της ομογένειας, συμμετέχουν στη Μαθητιάδα 2018, που συνδιοργανώνουν στην Πρώτη Σερρών το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Αμφίπολης, το ΤΕΦΑΑ Σερρών με τη συμμετοχή πολλών τοπικών φορέων των Σερρών. Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις.

Η φετινή διοργάνωση θα συγκεντρώσει για πέντε μέρες, στην Πρώτη Σερρών, συνολικά 750 μαθητές μαζί με 100 συνοδούς καθηγητές και συνολικά 350 εθελοντές που θα βοηθήσουν στην άρτια διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς τα παιδιά στη διάρκεια της Μαθητιάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •