Κ. Μελίτος: «Έρμαιο της γραφειοκρατίας το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης»

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Στις… αδηφάγες ορέξεις της γραφειοκρατίας, φαίνεται πως έχει πέσει το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης. Οι άοκνες και «αιματηρές» προσπάθειες του Διαζώματος, του δήμου Αμφίπολης, αλλά και της περιφερειακής ενότητας Σερρών, για να προχωρήσει η ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου, πέφτουν σε… τοίχο.

Οι τρεις φορείς προσπάθησαν τόσο να βρουν χρηματοδοτήσεις, όσο και να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι», για να προχωρήσει η υπόθεση και να δει το… φως του ήλιου το, εδώ και χιλιετίες, θαμμένο αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον «ξενοδόχο», που εν προκειμένω είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και η γραφειοκρατία που κυριαρχεί, δυστυχώς, κατά κράτος.

Μιλώντας στο infonews24, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος τόνισε αρχικά πως δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, παρά το γεγονός πως τηρήθηκε η δέσμευση τόσο του δήμου, όσο και της περιφερειακής ενότητας, για την εξεύρεση χρημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανασκαφής και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου.

«Δυστυχώς έχουμε μπλέξει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε διαδικασίες ανάθεσης γεωσκοπήσεων που κατ’ εμέ είναι απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε τις τομές που θα δείχνουν και θα οριστικοποιήσουν την ύπαρξη του θεάτρου και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό της ανάδειξής του,» δήλωσε στο infonews24, ο δήμαρχος Αμφίπολης, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος, όσον αφορά στην εξέλιξη του θέματος, υποστηρίζοντας πως το αρχαίο θέατρο θα έχει τη… μοίρα του λόφου Καστά:

«Δεν είμαι αισιόδοξος. Δυστυχώς το θέατρο ακολουθεί τη μοίρα του λόφου Καστά. Μοναδικό υπεύθυνο είναι το υπουργείο πολιτισμού για την κατάσταση αυτή».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •