«Τρέφομαι για νόημα ζωής»: Βιωματικό εργαστήριο στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Τρέφομαι για Νόημα Ζωής» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/05/2018 στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών, σε συνεργασία του σχολείου με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στην έναρξη του εργαστηρίου η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φωφώ Καραμανίδου απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε η επιστημονική ομάδα της Διεύθυνσης υγείας, με τους ιατρούς Αναστάσιο Αναστασιάδη και Αθανάσιο Παπαδόπουλο και την ψυχολόγο Φωτεινή Τσουκνίδα.

Το μήνυμα του εργαστηρίου ήταν η ολιστική προσέγγιση της υγείας, που προτείνεται στα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Αγωγής Υγείας. Να έρθει, δηλαδή, η υγιεινή διατροφή – τροφή να συνδεθεί ως υπεύθυνη στάση των εφήβων που θα αγκαλιάσει τις «υγιείς» και θρεπτικές επιλογές τους σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους, όπως, σχολείο, ελεύθερος χρόνος, οικογενειακές και όχι μόνο σχέσεις.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και στη συνέχεια κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις , προτάσεις και απορίες για το θέμα.

Κοινοποίηση