Φτιάξτε πιπερόπιτα με εξαιρετικά φύλλα «Διαλεχτής»

Είναι μια διαφορετική, αλλά εξαιρετική πίτα. Η πιπερόπιτα με διάφορα τυριά και μανιτάρια, τρώγεται είτε για πρωινό ή για βραδινό και είναι ελαφριά.

Υλικά

6 χειροποίητα φύλλα πίτας «Διαλεχτή»*

400 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας (όπως φέτα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι)

8 πιπεριές πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι

1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια

Βούτυρο

1 αυγό

½ κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου μισό ποτήρι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν- σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα. Ρίχνουμε τη γέμιση με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και στρώνουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα με ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε τα τυριά. Στρώνουμε τα δύο τελευταία φύλλα και χαράζουμε βαθιά την πίτα σε κομμάτια.
Ετοιμάζουμε ένα «χυλό» με τη σόδα, τη 1 κουταλιά ελαιόλαδου και το αλεύρι. Το ανακατεύουμε καλά και το περιχύνουμε με ένα κουταλάκι στην πίτα. Θα βοηθήσει στο να γίνει η πίτα μας πιο αφράτη.

Με ένα πινέλο απλώνουμε το αυγό, αφού πρώτα το έχουμε «χτυπήσει» με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία θέση του φούρνου. Μόλις ροδίσει καλά, βάζουμε το ταψί στον πάτο του φούρνου, για να ψηθεί και από κάτω.

*Τα φύλλα «Διαλεχτή» μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα της Διαλεχτής Παυλάκη στην οδό Βενιζέλου Ελευθερίου 56, τηλ. 2321058408.

Κοινοποίηση