Με «γεύση» από… Survivor η 3η γιορτή νερού στον Άη Γιάννη Σερρών

Η 3η γιορτή νερού ξεκίνησε στον Άγιο Ιωάννη Σερρών την Τετάρτη. Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Η τρίτη γιορτή νερού στοχεύει στην εμπέδωση της σημασίας του νερού στη ζωή μας, καθώς και στην ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και της φυσικής ομορφιάς του Αγίου Ιωάννη, του πιο γνωστού αξιοθέατου πανελληνίως του Δήμου Σερρών.

Με τη γιορτή αυτή δίνεται η δυνατότητα κυρίως στους μαθητές του δημοτικού να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.

Μέσα από τις δράσεις που θα αναπτύξουν οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του Αγίου Ιωάννη, θα παίξουν με το νερό, θα κάνουν παιχνίδια και πειράματα με τις μορφές του νερού, θα κατανοήσουν την αξία του.

Σημειώνουμε ότι στο τριήμερο των εκδηλώσεων θα προσέλθουν 522 μαθητές από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Σερρών.
Κατά την πρώτη ημέρα, στον καταπράσινο Άη Γιάννη βρέθηκαν μαθητές και παιδαγωγοί του Παιδικού Κολεγίου, της Ηλιαχτίδας, του 2ου Νηπιαγωγείου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Παιχνίδι, ενημέρωση για το νερό και το περιβάλλον, πειράματα και ζωγραφική, ενώ τα παιδιά δελεάστηκαν και από το σκηνικό τύπου… survivor που στήθηκε και είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να ξεναγηθούν στον Άγιο Ιωάννη, μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Κοινοποίηση