Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα έξω από το ΥΜΑΘ- Τους «έγραψαν» Κόλλια και Νοτοπούλου (VIDEO)

{mp4}12805{/mp4}

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Στο… αμήν έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Η κατάσταση γι’ αυτούς έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούν από την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ουσιαστικών μέτρων, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η βάναυση πτώση στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, έφεραν την απόγνωση σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, ενώ και η σχεδόν χαμένη υπόθεση της φέτας, έρχεται ως το «κερασάκι» στην… τούρτα της καταστροφής.

«Πλέον έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Το έχουμε πάρει απόφαση πως ο κλάδος της κτηνοτροφίας, είναι ένα βήμα μόλις πριν τον αφανισμό,» δήλωσε στο Infonews24, η Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου.

«Θέλησή μας είναι να παραμείνουμε στον τόπο μας, να ασχοληθούμε με το δυσκολότερο επάγγελμα, αυτό του κτηνοτρόφου, αλλά προφανώς δεν θέλουν τους νέους ανθρώπους. Η κατάσταση είναι τραγική, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Δεν θα τα παρατήσουμε,» δήλωσε στο Infonews24, ο κ. Σάββας Πατμανίδης, νέος κτηνοτρόφος από το χωριό Πέντε Βρύσες Λαγκαδά.

Στα… παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν τους κτηνοτρόφους Κόλλια και Νοτοπούλου

Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους.
Οι κτηνοτρόφοι έριξαν δεκάδες λίτρα γάλακτος στον δρόμο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την απαξίωση του προϊόντος από τις εταιρείες, η οποία αποτυπώνεται στην πολύ χαμηλή τιμή.
Θέληση των κτηνοτρόφων ήταν να παραδώσουν ψήφισμα τόσο στην Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, όσο και στη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου. Ήρθαν, όμως, αντιμέτωποι με μια στάση που τους άφηνε άφωνους.

Παρά το γεγονός πως οι δύο κυρίες ήταν ενημερωμένες για τη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων και για την επίδοση ψηφίσματος, επέλεξαν την τακτική του «μίλα με τη γραμματέα μου».

Η πρώτη ένταση δημιουργήθηκε όταν από το γραφείο της ΥΜΑΘ γνωστοποιήθηκε στους κτηνοτρόφους πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή 15μελής αντιπροσωπεία, παρά μόνο αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από 2 (!!!) κτηνοτρόφους. Φυσικά οι κτηνοτρόφοι αντέδρασαν, δημιουργήθηκε ένταση και άρχισαν να κινούνται προς το μέρος τους, χωρίς να έχει συνέχεια ευτυχώς το επεισόδιο.
Τελικά, αποφασίσθηκε να ανέβει στο γραφείο μία 10μελής αντιπροσωπεία, αλλά οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί.

Στο γραφείο της ΥΜΑΘ δεν τους περίμενε η ίδια, αλλά η γραμματέας της, η οποία μάλιστα αρνήθηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Κόλλια- Τσαρουχά, μετά από το σχετικό αίτημα των κτηνοτρόφων, προκειμένου να κλειστεί νέο ραντεβού συνάντησης.

Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στο γραφείο της κ. Νοτοπούλου, όπου κι εκεί τους υποδέχθηκε η γραμματέας της.
Κοινώς, οι δύο κυρίες έγραψαν στα… παλιά τους τα παπούτσια τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι- δικαιολογημένα- ένιωσαν προσβεβλημένοι, μετά την υποτιμητική και απαξιωτική στάση απέναντι τους.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •