Ολοκληρώθηκε η 3η γιορτή νερού στον Άη- Γιάννη Σερρών

Η χαρά και ο ενθουσιασμός με τον οποίο συμμετέχουν οι μικροί μαθητές έφερε την 2η και την 3η γιορτή νερού. Μια γιορτή που διδάσκει για το νερό και το περιβάλλον, αναζωογονεί τις αισθήσεις, ενεργοποιεί και δίνει χαρά στα παιδιά.

Ένα περιβαλλοντικό μάθημα που ξεκινά από τις πηγές δίπλα στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου όπου δημιουργείται μία μικρή τάξη. Υπεύθυνος της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών με ξεχωριστό τρόπο τους μαθαίνει για την αξία του νερού στη ζωή και τους συμβουλεύει να το διαχειρίζονται με σεβασμό και οικονομία.

Στη συνέχεια τα παιδιά παίρνουν μέρος σε πειράματα και διαδραστικά παιχνίδια γύρω από τη λιμνούλα και ακολούθως έρχονται στην πλατεία του Αη- Γιάννη για να αποδώσουν την εμπειρία της επαφής με το νερό και το περιβάλλον με τη ζωγραφική κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Για τους 522 μαθητές από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας που πέρασαν φέτος από την «Περιβαλλοντική τάξη» του Αη- Γιάννη η σχέση τους με το νερό δεν θα είναι πιά αυτή που ήταν, προς όφελος της ζωής όλων.

Οι στόχοι

«Μία ωραία ιδέα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αη-Γιάννη που αγκαλιάσθηκε και χρηματοδοτείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. έγινε πλέον ένας πετυχημένος θεσμός, που σκοπό έχει να περάσει την αξία και σημασία του νερού στους μικρούς μαθητές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Πασχάλης Αρβανιτόπουλος.

«Η Γιορτή του Νερού απευθύνεται και στους μεγάλους συνδημότες μας ώστε αυτοί να κατανοήσουν την ανάγκη ορθολογικής χρήσης του νερού και να συμμετέχουν με τους αρμόδιους φορείς στην προστασία του υδάτινου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Αραμπατζής.

«Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των φημισμένων νερών του Αη – Γιάννη είναι ο τρίτος κύριος στόχος της Γιορτής» τόνισε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άη Γιάννη Πέτρος Άτσαλος. «Περιμένουμε τους νέους ανθρώπους να έλθουν να γνωρίσουν και να απολαύσουν το παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον».

Κοινοποίηση