Μηλίγκα: Η αποτυχία της απεργιακής κινητοποίησης ήταν εμφανής

“Για να υπάρχει επιτυχία σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις ( καταστήματα ψυχαγωγίας , καφετερίες κτλ) να συμμετέχουν ενεργά, να μην γίνει τζίρος ούτε ένα ευρώ καθ΄ όλη την ημέρα και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος να κλείνει τα καταστήματα της αγοράς”. Τα παραπάνω υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλιγκά, λίγες ημέρες μετά την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Μηλίγκα:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών είχε ενημερώσει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό με Δελτίο Τύπου, 29/5/2018, ότι θα συμμετέχει Πανεθνική Απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και πρότεινε το κλείσιμο των καταστημάτων ΜΟΝΟ την ώρα της πορείας.

Η Πρόεδρος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών , κ Μηλίγκα Κυριακή, είχε προβλέψει κατά την τοποθέτησή της τόσο στην σύσκεψη της διοίκησης της ΟΕΠΕΚΑΜΘ όσο και στην σύσκεψη που έγινε με επικεφαλής εκπροσώπων φορέων των Σερρών την Τρίτη 22/5/2018 ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα αποτύχει για δύο σημαντικούς λόγους: α) Μέσα στον ίδιο μήνα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά 2φορές , την Τρίτη 1 Μαΐου και την Δευτέρα 28 Μαΐου εορτή του Αγίου Πνεύματος και β) Η ημερομηνία που επιλέχθηκε για την απεργιακή κινητοποίηση , 30 του μηνός, οι υποχρεώσεις των μελών εμπόρων και επιχειρήσεων είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η αποτυχία της κινητοποίησης ήταν εμφανής αφού δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας. Τέλος η κ. Μηλίγκα επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι για να υπάρχει επιτυχία σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις ( καταστήματα ψυχαγωγίας , καφετερίες κτλ) να συμμετέχουν ενεργά, να μην γίνει τζίρος ούτε ένα ευρώ καθ΄ όλη την ημέρα και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος να κλείνει τα καταστήματα της αγοράς.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •