Στην Πλατεία Κρονίου το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Σέρρες

Όλα είναι έτοιμα για τα αυριανά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε 13 πόλεις της Μακεδονίας. Στην πόλη των Σερρών το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στην Πλατεία Κρονίου στις 19:30 το απόγευμα προκειμένου οι συμμετέχοντες να βροντοφωνάξουν ότι «Το όνομα της Μακεδονία ανήκει στους Έλληνες». Το απόγευμα της Δευτέρας στο φουαγιέ των “ΑΣΤΕΡΙΩΝ” στις Σέρρες βρέθηκε το μέλος της επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων προκειμένου να μπουν οι τελευταίες “πινελιές” για το αυριανό συλλαλητήριο. 

«Το μήνυμά μας είναι ένα θα πρέπει να κατακλυστεί η Πλατεία Κρονίου απ όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες για να διατρανώσουμε τη βούλησή μας ότι δεν επιθυμούμε να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας. Οι βουλευτές που ετοιμάζονται να υπογράψουν αλλά και οι υπόλοιποι που δεν δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσει η διαδικασία πρέπει να ακούσουν τη φωνή των ψηφοφόρων τους από πιο κοντά. Θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν λένε “ΝΑΙ” στον όρο “Μακεδονία” ως σύνθετη ονομασία ή “ΟΧΙ” δεν υπάρχει άλλη ενδιάμεση απάντηση” αναφέρει με δήλωσή του o Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

.“Αν δε μπορούν οι αρμόδιοι να διαχειριστούν το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Πρότασή μας είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εμείς θέλουμε να αποφασίσει όλος ο Ελληνικός λαός για το αν αυτό το όνομα θέλουμε να το κρατήσουμε ή θέλουμε να το δωρίσουμε. Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα μας ακούσουν. Θέλουμε να μας ακούσουν” είπε σε δήλωσή της η Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Άννα Κωστίκα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •