Δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις από συμμορία στην Π.Ε. Σερρών

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάσθηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπών οικιών, επιχειρήσεων και οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που έγιναν από συμμορία 4 ατόμων. Πρόκειται για Ρομά ηλικίας 28, 22, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017 έως και τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώθηκαν σε συμμορία διαπράττοντας συστηματικά κλοπές με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Όπως εξακριβώθηκε, το παραπάνω διάστημα στις Σέρρες, στη Βαμβακιά, στον Λευκώνα, στο Βαλτερό, στο Σιδηροκαστρο, στο Μανδράκι, στην Σκοτούσσα στον Προβατά, στη Νέα Τυρολόη, στο Ψωμοτόπι στην Τ.Κ. Καπατεν Μητρουση αλλά και σε τρεις περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, διέπραξαν κλοπές και απόπειρες κλοπών παραβιάζοντας οικίες και καταστήματα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, ενώ προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων.

Συνολικά ενέχονται σε:

* 13 κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις,

* 6 κλοπές οχημάτων,

* 9 απόπειρες κλοπών από οικίες

και * 1 απόπειρα κλοπής οχήματος.

Ησυνολική λεία τους εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων. Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν 5 από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε τυχόν άλλες παράνομες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •