Κ. Καραμανλής: «Από θιασώτες του κινήματος “δεν πληρώνω” υπέρμαχοι της αύξησης των διοδίων κατά 150%»

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση, πως έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση, αύξηση της τάξης του 150%, στις τιμές στα κρατικά διόδια των Μαλγάρων.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια.

Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% έως και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ.

Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή του έργου από την αρχή.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».

Κοινοποίηση