Μ. Τζελέπης: «Έχουμε μία κακή συμφωνία εις βάρος της χώρας μας για το Σκοπιανό»

O Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Πέμπτης 14.6.2018 στη συζήτηση για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Σήμερα, συζητάμε, στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι στην ουσία το 4ο Μνημόνιο της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου τα Μνημόνια γίνονται πλέον «καθεστώς» στη χώρα. Την ημέρα, λοιπόν, που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο, ήρθε και η Συμφωνία με την FYROM. «Σύμπτωση»; «τυχαίο»; Μήπως τελικά αυτοί είναι οι μικροκομματικοί τακτικισμοί της Συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;».

Στη συνέχεια, ο Σερραίος Βουλευτής τοποθετήθηκε εκτενώς και για την Συμφωνία με τα Σκόπια και τόνισε ότι: «Είναι μία Συμφωνία στην οποία η Κυβέρνηση προχώρησε μόνη της, διχασμένη, χωρίς Εθνική Συνεννόηση, υπονομεύοντας έτσι η ίδια την αξιοπιστία της και την οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα θα μπορούσε να έχει σε μία τέτοια διαπραγμάτευση. Και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία, η οποία είναι η ευνοϊκότερη των τελευταίων 25 χρόνων για να έχουμε μία «καλή Συμφωνία». Δυστυχώς, όμως, με όλους αυτούς τους χειρισμούς η Κυβέρνηση «χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών» και ενώ η πίεση βρισκόταν στην πλευρά των Σκοπίων κατάφερε να την μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας μας. Έτσι, αυτήν τη στιγμή, έχουμε μία «κακή Συμφωνία», «ετεροβαρή», εις βάρος της χώρας μας. Μία Συμφωνία σε δόσεις, όπου η υλοποίηση της δεν εξαρτάται από την χώρα μας αλλά κυρίως από τις ενέργειες της Γείτονος χώρας. Με πολλά «ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ», με ναρκοθετημένες «γκρίζες ζώνες» για την Ελλάδα, μία Συμφωνία που ενέχει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ακόμη και έτσι, ως «κακή» όπως αρχικά ξεκίνησε. Από την άλλη την πλευρά, εμείς πάμε να δώσουμε «πράσινο φως» στην έναρξη των ενταξιακών διαδικασιών στο ΝΑΤΟ, να ανοίξουμε τα πρωτόκολλα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως καταλαβαίνετε αυτή η Συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει σε κάποια χρόνια αλλά θα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για την χώρα μας. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ότι ένας από τους όρους ήταν το «Erga Omnes» και ρωτάω εγώ τους Συναδέλφους της πλειοψηφίας, είναι «Erga Omnes» να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία η χώρα και οι κάτοικοι να είναι Μακεδόνες πολίτες; Είναι ή όχι «Εθνογένεση» σε βάρος της ιστορικής αλήθειας με την αποδοχή της ιθαγένειας ως «Μακεδόνων» των κατοίκων των Σκοπίων, με την εκχώρηση της Μακεδονικής γλώσσας σ’ αυτό το σλαβικό ιδίωμα; Όταν δίνεις την ιθαγένεια και την γλώσσα τότε αναγνωρίζεις την «ταυτότητα», τότε κάνεις Εθνογένενση και επιβάλλεται «το μέρος στο όλον». Φέρνετε, δηλαδή, μια Συμφωνία που διχάζετε τον ελληνικό λαό με δικής σας ευθύνη που ταπεινώνει τους πολίτες μας και μάλιστα σε μία περίοδο δοκιμασίας των κοινωνικών και οικονομικών αντοχών τους και οδηγείτε έτσι τον ελληνικό λαό συνολικά σε «Εθνική Κατάθλιψη» και στη «συνεχόμενη φτωχοποίηση» του».

Επίσης, ο κ. Τζελέπης πρόσθετε ότι: «Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, από την πρώτη στιγμή, επιζητούσαμε να δοθεί μία λύση βιώσιμη που να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια με Εθνική Συνεννόηση. Έχει, επίσης, πάρα πολλές ευθύνες και η ΝΔ, η οποία με τις παλινωδίες της και τις αλλαγές θέσεων ποτέ δεν επεδίωξε την Εθνική Συνεννόηση. Επειδή, όμως, οι στιγμές είναι ιστορικές δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα, Εθνικά κρίσιμη στιγμή, γιατί δεν έρχεται ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας που διαχειρίστηκε το 2008 μία Συμφωνία τότε με τα Σκόπια να τοποθετηθεί από το Βήμα της Βουλής. Πόσο καιρό θα μένει άλαλος, ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες Εθνικές στιγμές; Από πού θα πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός το τι έγινε τότε; Σε εκείνη την χρονική στιγμή; Μέσω τρίτων; Όχι. Έχει πια ιστορική υποχρέωση να έρθει επιτέλους ο πρώην Πρωθυπουργός στην Βουλή και να τοποθετηθεί».

Ακόμα, ο Βουλευτής μίλησε και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Το μόνο που έχω να τονίσω είναι ότι το μεγαλύτερο κόλπο που παίζει η Κυβέρνηση είναι ότι προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι Μνημόνιο δεν υπάρχει. Με το νέο Μεσοπρόθεσμο, δυστυχώς, που ψηφίζεται σήμερα κάνετε το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ». Ποιος είναι ο βασικός λόγος από τον οποίο προκύπτει ότι σημερινό Μεσοπρόθεσμο στην ουσία καθιερώνει το Μνημόνιο εσαεί στην χώρα και το κάνει καθεστώς; Είναι οι δημοσιονομικοί δείκτες: να έχουμε, δηλαδή, για τα επόμενα χρόνια μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, που συνεχώς θα αυξάνονται. Είναι αυτό εφικτό; Η μόνη χώρα που κατάφερε να επιβιώσει οικονομικά με την ύπαρξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων είναι η Νορβηγία, μία πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αυτά κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, τα έχει πει ο Υπουργός Οικονομικών που διαπραγματεύεται το παρόν Μεσοπρόθεμο Πρόγραμμα, ο κ. Τσακαλώτος, τον Μάιο του 2014, από αυτό το βήμα της Βουλής για το τότε Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2015-2019. Σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, όταν του επιβάλλετε περικοπές ύψους 5,5 δις εις βάρος των μισθών, εις βάρος των συντάξεων, μειώνετε το αφορολόγητο, μεταφέρετε τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των κρατικών φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα μετατρέπετε σε Repos.

Κοιτάξτε να δείτε, επειδή ισχυρίζεστε ότι αυτά τα χρηματικά κεφάλαια μπορούν εύκολα να εκταμιευτούν. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Για τον ΕΛΓΑ, μεταφέρατε τα αποθεματικά ενός αυτοχρηματοδοτούμενου οργανισμού από τους αγρότες στην Τράπεζα της Ελλάδος και όταν έπρεπε να πληρώσετε τις αποζημιώσεις των αγροτών που τις περιμένουν πως και πως, τότε πήρατε μία απόφαση να τους δώσετε το 70% της ζημιάς γιατί δεν μπορούσατε να σπάσετε τα REPOS. Όσο δε για τα αντίμετρα που επικαλείστε, τα οποία είναι τα «αντίποινα», το «κερασάκι στην τούρτα». Αυτά όλα θα ισχύσουν «ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ» πιάσετε τα επιπλέον υπερπλεονάσματα των 8 δις. «Να ‘χαμε να λέγαμε». Για τα διόδια, για τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν που εσείς «δεν θα διορθώνατε αλλά θα τον καταργούσατε», καθιερώνεται πλέον 3,5 δις χαράτσι στην ακίνητη περιουσία εις βάρος των Ελλήνων».

Κλείνοντας την Ομιλία του, ο κ. Τζελέπης σχολίασε ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν ετεροπροσδιορίζεται πλέον. Με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική θα αναπτύξουμε τις πολιτικές μας θέσεις απέναντι και στη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην ΝΔ. Ζητάμε για το καλό της Δημοκρατίας «εκλογές εδώ και τώρα».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=PWloxb55Oi0&feature=youtu.be 

Κοινοποίηση