Αποχαιρέτισαν τη σχολική χρονιά οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ροδόπολης

Τα χαμόγελα των παιδιών ανθούν κάθε καλοκαίρι. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς ένα μειδίαμα κάνει την εμφάνισή του στα προσωπάκια των τάξεων του Δημοτικού. Μα το καλοκαίρι είναι ξεγνοιασιά! Ο Ιούνης είναι ο μήνας της ανάπαυσης από τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις! Δεν είναι μόνο αυτό όμως, αλλά πολλά περισσότερα για τις παιδικές ψυχές. Είναι σκέψεις, χαρές, λύπες, εμπειρίες, γνώσεις, παρέες και φιλίες. Είναι τόσα αυτά που χωράνε μέσα σε μία σχολική τάξη, ώστε δικαιολογημένα βλέπουμε το μειδίαμα στα αθώα πρόσωπα.

Η ίδια χαρά και το ίδιο μειδίαμα φάνηκαν και στα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Ροδόπολης. Η φετινή εκδήλωση με τη συμβολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές ετοίμασαν με τη βοήθεια των δασκάλων μία θεματολογία από μικρά θεατρικά και χορευτικά δρώμενα. Ο παλαιός ελληνικός κινηματογράφος είχε την τιμητική του ως επίκεντρο της παρουσίασης. Αγόρια και κορίτσια μας ταξίδεψαν στο χρόνο, στο παραμύθι, στη μουσική, στο τραγούδι, στο χορό, στο συναίσθημα και στην αγάπη.

Μία αγάπη σαν και αυτή που ξεχείλιζε από τα μάτια των δικών μας παιδιών. Ποιος δεν θαύμασε την εικόνα του ελληνικού ιδεώδους , βλέποντας τους μικρούς μας ναύτες να τραβάνε κουπί βάζοντας πλώρη για άλλους κόσμους παιδικούς και ονειρεμένους! Ποιος δεν διδάχθηκε από τα σύντομα παραινετικού χαρακτήρα σκετσάκια των μικρών μας ηθοποιών και ποιος δεν συγκινήθηκε από τα μηνύματα και τις παιδικές διδαχές των μαθητών! Όλα ήταν σαν όνειρο! Οι δάσκαλοι φυσικά αρωγοί σε αυτό το όμορφο εγχείρημα και οπλισμένοι με υπομονή και όρεξη για δημιουργία. Αξίζει και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο για την όμορφη αυτή βραδιά.

Το αποκορύφωμα της στιγμής ήταν η ΣΤ’ τάξη, που πλέον ανοίγει τα φτερά της για το Γυμνάσιο. Τα παιδιά μεγαλώνουν και μαζί με αυτά μεγαλώνουν και οι ιδέες τους. Ο κόσμος πλέον ανοίγεται διάπλατα μπροστά τους για νέα βιώματα, νέες γνώσεις και νέες ανακαλύψεις. Ελπίζουμε όλοι οι κάτοικοι της Ροδόπολης να βλέπουμε τα παιδιά μας να διαπρέπουν στο διάβα τους.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •