Κρίσιμα ερωτήματα από τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ για τα σενάρια πώλησης

Στα… χαμένα εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση, όσον αφορά στο μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Σερρών, η οποία αν και έχει βγάλει «πωλητήριο», εξακολουθεί να παραπαίει και να βρίσκεται υπό καθεστώς αβεβαιότητας.

Με την ΕΒΖ να μην είναι σε θέση να… σταυρώσει πρόεδρο, καθώς ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται, ουσιαστικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται και η «κατρακύλα» της βιομηχανίας μοιάζει να μην έχει τέλος.

Το τελευταίο διάστημα πολλά ονόματα έχουν πέσει στο «τραπέζι» της συζήτησης, όπως για παράδειγμα αυτά των Fecker και INNOVATION BRAIN.

Μία σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, θέτει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.).

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Μετά την ενημέρωση που είχαμε από την Διοίκηση της εταιρείας σχετικά με την πρόταση του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή κ. Fecker, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Η προσφορά του κ. Fecker είναι 54 εκατομμύρια. Tι περιλαμβάνει το παραπάνω τίμημα;

2. Πρόσφατα με δημόσια ανακοίνωση άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής δήλωσε ότι κατέθεσε προσφορά 70 εκατομμυρίων στον εκκαθαριστή και την κυβέρνηση αναφέροντας και τα σχέδια του για την εταιρεία. Έχει εξεταστεί αυτή η πρόταση και αν όχι, για ποιον λόγο;

3. Γιατί δεν κατονομάζεται από την πλευρά του κ. Fecker ποιόν ή ποιους εκπροσωπεί και από πού προέρχονταν τα επενδυτικά κεφάλαια ; Με βάση το παραπάνω πως είναι δυνατόν να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι συζητήσεις με τον παραπάνω κύριο και να καλείται ένα Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασής του;

4. Είναι αληθή όσα έχουν δημοσιευθεί σχετικά με την εταιρεία του INNOVATION BRAIN;

5. Εξακολουθεί να είναι υπαρκτό έμμεσα το ενδιαφέρον του κ. Kostic;

6. Πριν από οκτώ μήνες περίπου , η τότε διοίκηση της ΕΒΖ παραιτήθηκε γιατί δεν συμφωνούσε με την πώληση των δύο εργοστασίων στη Σερβία έναντι τιμήματος 60 εκατομμυρίων. Σήμερα η Διοίκηση και η Κυβέρνηση θα αποδεχθούν τίμημα 54 εκατομμυρίων για το σύνολο του Ομίλου;

7. Με την υλοποίηση της πρότασης του κ . Fecker για ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, μεταβιβάζονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου της ΕΒΖ Α.Ε, και δεν συμπεριλαμβάνονται το υπάρχον προσωπικό , τα δάνεια, οι οφειλές προς τους καλλιεργητές, το προσωπικό, τους προμηθευτές, τις Δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ) Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία. Ποιος αναλαμβάνει το κόστος όλων των παραπάνω;

8. Υπάρχει διασφάλιση λειτουργίας και των τριών Εργοστασίων στην Ελλάδα;

9. Υπάρχει πρόβλεψη για διασφάλιση των σημερινών εργαζομένων ή θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο;

10. Ποια η διασφάλιση για την ύπαρξη και συνέχιση της ποιο δυναμικής ίσως καλλιέργειας η οποία σε συνδυασμό με την συνδεδεμένη ενίσχυση αποφέρει ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους καλλιεργητές ;

Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΒΖ αλλά και χιλιάδες αγρότες παραγωγούς ζαχαρότευτλων ένα τεράστιο κύκλο εργασιών , που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των εργοστασίων , πολλούς συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας. Κυρίως όμως αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας. Κάτι για το οποίο πολλές φορές έχει τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Σε καμία περίπτωση έως και σήμερα δεν έχει αλλάξει η θέση των εργαζόμενων, πως μοναδική λύση σήμερα και μετά από τα τεράστια σφάλματα του παρελθόντος αποκλειστικά των κυβερνήσεων, για την ανάταξη της μεγαλύτερης Αγροτοβιομηχανίας της χώρας και των Βαλκανίων είναι η είσοδος Στρατηγικού Επενδυτή. Επίσης για μία ακόμη φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα στηρίξουμε υπεύθυνα με όλες μας τις δυνάμεις όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα όποια ΥΓΙΗΣ λύση επιλεγεί.

Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα – προβληματισμούς μας ζητάμε άμεσα από τους αρμόδιους (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ) εμπεριστατωμένες απαντήσεις».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •