Ο επενδυτής αντί της κυβέρνησης απάντησε στα ερωτήματα των εργαζομένων της ΕΒΖ

Ενεά έμειναν τα μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (ΟΕΒΖΕ), όχι από τις απαντήσεις που έλαβαν σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ, αλλά από το ΠΟΙΟΝ τις έλαβαν.

Συγκεκριμένα, προ ημερών η Ομοσπονδία ζήτησε από την κυβέρνηση εξηγήσεις και απαντήσεις, όσον αφορά τις προτάσεις που έχουν «πέσει στο τραπέζι», για την αγορά της ΕΒΖ.

Ωστόσο, αντί της κυβέρνησης, η ΟΕΒΖΕ έλαβε απαντήσεις από τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή Luckas Fecker, γεγονός που άφησε άφωνους τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΖΕ, τονίζει:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη δήλωση-ανακοίνωση του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή της ΕΒΖ Α.Ε. κ. Luckas Fecker, ο οποίος απαντά ως ο πλέον αρμόδιος στα ερωτήματα που απευθύναμε τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην Διοίκηση της ΕΒΖ Α.Ε..

– Τα ερωτήματα που είχαν τεθεί απευθύνονταν στην κυβέρνηση και στη διοίκηση της εταιρείας και από αυτές περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις οι εργαζόμενοι.

– Καμία πρόσκληση στο παρελθόν δεν έχει σταλεί στην ΟΕΒΖΕ αλλά ούτε συνάντηση έχει γίνει με τον κ. Lukas Fecker όπως ούτε με κάποιον άλλον επενδυτή. Τέτοιες συναντήσεις δεν θα γίνουν εάν δεν προηγηθούν οι διαδικασίες μεταξύ των μερών που ρυθμίζουν τις εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της ΕΒΖ.

– Το κείμενο του κ. Fecker όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο AΠΕ- ΜΠΕ, επιβεβαιώνει τους εργαζομένους που είχαν ενημερώσει για το σχέδιο διάσπασης της εταιρείας σε «καλή» και «κακή» ΕΒΖ και διαψεύδει τις αντίθετες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΒΖ κ. Καραχάλιου.

– Οι εργαζόμενοι εμμένουν σε απόλυτα διαφανείς διαδικασίες για την πώληση του ομίλου της ΕΒΖ».

0 Shares