«Πλούσιο» το πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ Αμφίπολης

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Χάρης Ρώμας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα «παρελάσουν» από το 20ο φεστιβάλ Αμφίπολης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 25 Ιουλίου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ – ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου του Δήμου Ν. Ζίχνης παρουσιάζει το έργο των Παπαθανασίου – Ρέππα, μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία ηθών, όπου οι ήρωές της έχουν χάσει το φιλότιμό τους, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Μια υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της σημαντικής αυτής ερμηνεύτριας. Θα ακουστούν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία καθώς και από τις προσωπικές της δουλειές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΑΧΑΡΝΗΣ
Η κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι εκφράζοντας την διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για ειρηνική ζωή.
Στο ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης Λάμαχος, ο Κώστας Κόκλας τον Μεγαρίτη, ο Τάκης Παπαματθαίου τον Θηβαίο. Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
Μία εξαιρετική παράσταση σε σκηνοθεσία & ερμηνεία του Χάρη Ρώμα βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα του Ιουλίου Βέρν.
Αξίζει να τονίσουμε πως ο Ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ (ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ) σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφτεί και την Ελλάδα, μία από τις πιο αρχαίες χώρες του κόσμου!

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης με «αποσκευές» που μετράνε πολλά αγαπημένα τραγούδια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
Μία εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει σε όλη της την δισκογραφία με στάση σε τραγούδια – διαμάντια, της ελληνικής μουσικής.
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Βαγγέλης Κορακάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Μανώλης Γαλιάτσος, Κώστας Λειβαδάς και πιο πρόσφατα, Θέμης Καραμουρατίδης, οι συνθέτες που την εμπιστεύθηκαν και ταξίδεψαν μαζί της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ – Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ
Μία θεατρική μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Δανού συγγραφέα Χ. Κ. Άντερσεν από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποδοχωρίου «Κόκκινη Κλωστή», σε κείμενο & σκηνοθεσία Συροπούλου Κυριακής.
Ένα έργο για την Εξουσία που θέτει ένα βασικό ερώτημα. Ο αδηφάγος βασιλιάς είναι γυμνός ή όχι;
Eίσοδος ελεύθερη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •