Μία κόντρα που μάλλον θα έχει και συνέχεια, έχει ξεσπάσει μεταξύ της Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό.
Η κόντρα ξεκίνησε με ένα άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο μέμφεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για τη στάση τους στο Μακεδονικό, ξεκινώντας μάλιστα το άρθρο της από τη δήλωση της κ. Κόλλια Τσαρουχά ότι «δεν φοβάμαι να πάω στις Σέρρες. Εγώ θα ανεβώ στην εκλογική μου περιφέρεια».
Άμεση ήταν η απάντηση από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, που μέσω ανακοίνωσης χαρακτηρίζει την κ. Παναγιωταρέα ως εκπρόσωπο του κατεστημένου της διαπλοκής, με τους πολλαπλούς μισθούς και τις πολλαπλές θέσεις.
Το άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα στον «Ελεύθερο Τύπο»
«Ακούσαμε την κ. Κόλλια –Τσαρουχά, βουλευτή των ΑΝΕΛ, επικεφαλής του υπουργείου Μακεδονίας– Θράκης (…Μακεδονίας πρo συμφώνου Πρεσπών), ψηφίζοντας υπέρ Τσίπρα, να απαντά οργισμένη στην κ. Σοφία Βούλτεψη, της Ν.Δ.: «Δεν φοβάμαι να πάω στις Σέρρες. Εγώ θα ανεβώ στην εκλογική μου περιφέρεια».
Οι συνεργάτες της, σεμνά και ταπεινά, κατέβασαν τη σκοπιανή σημαία της «Μακεδονίας», με την οποία οι Σερραίοι «χαρακτήρισαν» το γραφείο της. Όμως να κυκλοφορήσει τώρα η κ. Κόλλια στις Σέρρες –όπου ανέβηκα εγώ– ειλικρινά, δεν θα της το συνιστούσα…
Έχω απορία: Η κ. Κόλλια είναι υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, στην κυβέρνηση Τσίπρα ή Ζάεφ; Γιατί ο Αλέξης εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στον φίλο του Ζάεφ. Η κ. Κόλλια θα ξέρει, να υποθέσω, ότι ακόμη και ο «μακεδονικός χαλβάς», που παράγεται από την οικογένεια Χαΐτογλου δεκαετίες πριν υπάρξει η… ΠΓΔΜ, κινδυνεύει να μετονομαστεί!
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρύβονται. Ποιος, εθελουσίως, επιλέγει να υποστεί τον εξευτελισμό που οι ίδιοι είχαν επιφυλάξει στους πολιτικούς τους αντιπάλους το 2012, το 2013, το 2014; Ήταν γελοίο που ζήτησαν την προστασία της Βουλής, επειδή τώρα τους γιουχαΐζει ο κόσμος, όπου σκάσουν μύτη.
Φυσικά, ο πολιτικός πολιτισμός δεν επιτρέπει την εξίσωση θύματος – θύτη. Αλλά και δεν επιβάλλει αμνησία για το ματωμένο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη ή τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑίων: «Οι υπουργοί Σαμαρά να μην κυκλοφορούν, γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος». Σας θυμίζω τον καμμένο Καμμένο (όπως λέμε καρέτα-καρέτα) να προτρέπει τους ψηφοφόρους του να λιντσάρουν τον Πάχτα! Ναι, έχει ο καιρός γυρίσματα…
Οι ΑΝΕΛ ορκίζονται ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οψέποτε έρθει στη Βουλή. Ο δε καμμένος–Καμμένος δήλωνε ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη «Μακεδονική» Βουλή. Πάντα οξυδερκής… Όμως, οι αυτοδιαλυόμενοι ΑΝΕΛ δεν εξαπατούν κανέναν. Πιστεύουν ότι οι αυθεντικοί Μακεδόνες -όχι οι… γιαλαντζί που αναγνώρισαν- τρώνε σανό, από εκείνον που περίσσεψε από το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβρη του ’14;
Η πραγματικότητα: Οι δημαγωγοί ΑΝΕΛ ψήφισαν, με τα δυο τους χέρια, τη συμφωνία των Πρεσπών. Πώς; Παρέχοντας, Σάββατο βράδυ, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε Κυριακή πρωί ο Κοτζιάς, στους Ψαράδες, να υπογράψει την εκχώρηση του ονόματος της «Μακεδονίας», εθνότητα και γλώσσα. Αν ήσαν πατριώτες, όπως καμώνονταν, θα κατεδάφιζαν τον Τσίπρα.
Οπότε, Κυριακή πρωί, αντί να χαριεντίζεται με τον Ζάεφ, θα ήταν στο Μαξίμου να μαζεύει τους αφυγραντήρες των πούρων του. Όχι στους Ψαράδες να του δίνει ο Ζάεφ τη γραβάτα του κι εκείνος τo όνομα της «Μακεδονίας», κυρία Κόλλια μου, αν καταλάβατε».
Η απάντηση του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης
«Η εκπρόσωπος του κατεστημένου της Διαπλοκής με τους πολλαπλούς μισθούς και τις πολλαπλές θέσεις, κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς δεν της επιτρέπεται πλέον να απομυζά το Ελληνικό Δημόσιο, συμμετέχει στην υποκίνηση μίσους και στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση των Ελλήνων Πολιτών, επαναλαμβάνοντας ανάμεσα σε άλλα, το ψέμα ότι η ψήφος εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς την Κυβέρνηση ήταν και ψήφος προς τη συμφωνία Κοτζιά-Δημητρόφ.
Δυστυχώς για εσάς, κα Παναγιωταρέα, πλησιάζουν οι ημέρες που οι Έλληνες πολίτες θα διαπιστώσουν έμπρακτα ποιοι στέκονται ακλόνητοι στις πάγιες θέσεις τους, και ποιοι δεν διστάζουν να παίξουν με τη σταθερότητα της Ελλάδας με την ελπίδα να καλύψουν το ένοχο παρελθόν τους.
Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παλεύει για την Πατρίδα χωρίς να φοβάται το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος των αποφάσεών της και χωρίς να επιζητά πολιτικά οφέλη σε βάρος της ενότητας των Ελλήνων.
Μη πανηγυρίζετε λοιπόν, κα Παναγιωταρέα, που κάποιοι καταφέρατε να σπείρετε προσωρινά τη διχόνοια ανάμεσα στους συμπολίτες μας. Μην αυταπατάστε ότι κάτι κερδίσατε. Ευτυχώς για την Ελλάδα, ο χρόνος σας τελείωσε».