651 πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στις Σέρρες

651 άτομα φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε στους δημάρχους και τα στελέχη τηε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου, Νίκος Ράγκος αναφορικά με το πρόγραμμα αποσυμφόρησης του υπουργείου για Διαβατά και Λαγκαδίκια. Ο ίδιος μιλώντας στην «Εφ.Συν.», δήλωσε την αποφασιστικότητα του υπουργείου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα όπως έχει σχεδιαστεί, τονίζοντας ότι εξηγήθηκαν στους πρόσφυγες οι δυσκολίες να πραγματοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως δήλωσε ο κ. Ράγκος, σκοπεύει «να αποσυμφορηθούν οι δήμοι και γενικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», η οποία έχει δεχτεί πολύ κόσμο, καθώς γεωγραφικά βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αυτό θα γίνει με τις επεκτάσεις των υπαρχόντων κέντρων φιλοξενίας σε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη σε Κατσικά, Φιλιππιάδα, Κουτσόχερο και Αλεξάνδρεια. Σε οργανωμένες δομές της Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα βρίσκονται 5.077 άτομα, ενώ 8.400 φιλοξενούνται σε Θεσσαλία, Ηπειρο, Πρέβεζα και Εβρο.

Η ΠΕΔ/ΚΜ, διά του προέδρου της Λάζαρου Κυρίζογλου, ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα για να λάβει απαντήσεις αναφορικά με τις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και πώς μπορεί σε αυτό να συμβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βασική γραμμή «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατά τρόπο ισομερούς ανάληψης και ευθύνης, βάρους και κατανομής σε όλη την ελληνική επικράτεια». Ισομερή κατανομή των προσφύγων ζήτησε από την πλευρά του και ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), Χάρης Αηδονόπουλος.

Πηγή: efsyn.gr

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •