Πρόσκληση προς τις Σερραϊκές επιχειρήσεις για τη διεθνή έκθεση βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής της, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων Νatural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair στο Μάλμο-Σουηδία, το διάστημα 14 & 15 Νοεμβρίου 2018.

Η Δ.Ε Νatural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο MalmoMassan στο Μάλμο της Σουηδίας και είναι η μόνη B2B έκθεση στην περιοχή της Σκανδιναβίας, όπου οι εκθέτες μπορούν να συναντηθούν με τους προμηθευτές τους. Η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η αγορά των βιολογικών προϊόντων των Σκανδιναβικών χωρών είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη. Η κατανάλωση φυσικών και βιολογικών προϊόντων στις Σκανδιναβικές χώρες αυξάνεται κατά 10% ετησίως, σε σύγκριση με το 5-7% της Δυτικής Ευρώπης. Ειδικότερα για το τρέχον έτος (2018), αναμένεται αύξηση 11% στη ζήτηση φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τις Σκανδιναβικές χώρες, η οποία αντιστοιχεί σε αγορές 570 εκατ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης, οι εκθέτες του 2016 ανήλθαν στους 400, οι κυριότεροι των οποίων εκτός των Σκανδιναβικών κρατών προέρχονταν από τις ακόλουθες χώρες (σε παρένθεση ο αριθμός εκθετών): Αγγλία (56), Ιταλία (44), Ολλανδία (41), Γερμανία (36), Ισπανία (33), Γαλλία (29), Εσθονία (27). Επίσης υπήρξαν και επτά εθνικές συμμετοχές (περίπτερα) από τις: Δανία, Ισπανία, Εσθονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βουλγαρία. Το 2017 συμμετείχαν πάνω από 480 εκθέτες από 40 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν 46 δημοσιογράφοι από 6 χώρες και συνολικά 5.000 εμπορικοί επισκέπτες από 60 χώρες. Η έκθεση, από το έτος 2012, υλοποιείται σε διπλή μορφή και σε ενιαίο χώρο.

Ειδικότερα η Organic Food Fair αφορά καθαρά και μόνο τα βιολογικά τρόφιμα και η Natural Products Scandinavia αφορά τα μη-βιολογικά προϊόντα, τα οποία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
• Natural Food Show (Μεγάλη ποικιλία γευστικών, θρεπτικών και υγιεινών τροφίμων και ποτών κ.α)
• Natural Beauty & Spa Show (personal care, skincare, haircare, suncare, οργανικά προϊόντα,καλλυντικά, ανδρικής περιποίησης κ.α)
• Natural Living (βιώσιμα προϊόντα διαβίωσης, οικολογικά προϊόντα, ρούχα και υφάσματα κ.α)
• Natural Health (Συμπληρώματα διατροφής, φυτικά φάρμακα, αθλητική διατροφή και φυσικά προϊόνταυγειονομικής περίθαλψης).

Αναλυτικότερα τα Προϊόντα που θα προβληθούν στην έκθεση είναι: ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα, βιολογικά Τρόφιμα & Ποτά, ελαιόλαδο, ελιές & προϊόντα ελιάς, φρέσκα φρούτα & λαχανικά, dressings, σάλτσες, dips, μπαχαρικά, καρυκεύματα, βότανα, γαλακτοκομικά & τυροκομικά προϊόντα, αλιεύματα, αλίπαστα, ιχθυρά, ζυμαρικά, δημητριακά, όσπρια, προϊόντα ζύμης, αρτοσκευάσματα, μέλι, μαρμελάδες, ζαχαρώδη, ξηροί καρποί, καφέδες, ροφήματα, νερά, χυμοί, αναψυκτικά, προϊόντα υγιεινής διατροφής, βιταμίνες και συμπληρώματα, vegan προϊόντα, φυτικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, βιολογικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς.
Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην έκθεση αυτή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να επεκταθεί στη σκανδιναβική αγορά, δίνοντας την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει μέσω του αναδόχου της οργάνωσης της αποστολής στην έκθεση- ENTERPRISE GREECE S.A., την ενοικίαση προνομιακού χώρου 36 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς και παρέχει:
• Ενοίκιο χώρου
• Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό
• Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
• Τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου, καθαρισμός περιπτέρου .
• Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου της ENTERPRISE GREECE SA, για την υποστήριξη του συνόλου των εκθετών.
• Παροχή στοιχείων για την αγορά

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε ξεχωριστό stand 4 τ.μ. ανά επιχείρηση, να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:
• τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
• τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ,
• τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος- φόρμα συμμετοχής της επιχείρησης θα πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένο στα e-mail: [email protected] ή [email protected] ή στο fax 2313-330044
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313-330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313-330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313-330428 κ. Γεώργιος Φανέλης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •