Γεννηματά από Σέρρες: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση δεν είναι όμως η ΝΔ

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ΝΔ εξαπέλυσε από τις Σέρρες η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, όπως προέκυψε, δεν γίνεται αποδεκτή, αναφέροντας πως «παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους». «Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες» συνέχισε η κ. Γεννηματά. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρατεινόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. «Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ. Τσίπρας ζητάει να δικαστούν. Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε, τα έδωσε όλα, και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δυο τους ένα δίπολο, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν, και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή. Η πόλωση, και τότε και τώρα, είχε στόχο την παράταξή μας. Όλοι γνωρίζουν όμως πια, ότι το θύμα είναι ο ελληνικός λαός». 

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται». 

Κοινοποίηση